• 1 pop de 2 quilos i mig
• Patates Red Pontiac
• Oli d’oliva
• Sal en escata
• Pebre vermell de la Vera dolç i picant
Netejarem bé el pop, revisant ventosa a ventosa, retirant-ne la boca i els ulls i netejant-ne l’interior del cap. Un cop ben net, el courem en una olla alta amb molta aigua, tot introduint-lo dins l’aigua de manera que la boca quedi cap amunt i els tentacles cap avall, i entrar-lo dins l’aigua tres vegades consecutives, deixant-lo dins uns segons i, a la tercera, deixar-lo anar. És el que en diuen ‘bateig’ i es fa perquè els tentacles quedin ordenats.
El deixarem coure uns 40 minuts i, abans de treure’l de l’aigua, el punxarem amb una broqueta per comprovar que és tendre. El deixarem reposar perquè deixi anar l’aigua i la pell es fixi.
Pelarem les patates, les tallarem a làmines (cachelos) i les posarem a bullir en la mateixa aigua de la cocció del pop, fins que estiguin cuites però fermes. Les retirarem i reservarem.
Tallarem els tentacles a talls en diagonal d’un centímetre més o menys i els posarem sobre els cachelos. Hi afegirem una mica de sal en escata, l’oli i empolvarem amb els dos pebres vermells.
RECEPTA DEL BAR LA CAÑOTA. ÉS UNA DE LES TAPES DE MERCAT DE MERCATS 2013
Afegeix un comentari