• 2 albergínies d'uns 200 g cadascuna
• 3 cullerades d'oli d'oliva
• 100 g de formatge mozzarella, a dauets
• 2 tomàquets, a daus, sense pell i llavors
• 1 cullerada d'alfàbrega fresca, picada
• Sal i pebre negre
• Alfàbrega, per decorar.
Salsa de pebrot vermell
• 1 cullerada d'oli d'oliva
• 1 ceba petita, picada
• 2 pebrots vermells, a dauets
• 175 ml de brou de verdura
Per preparar la salsa de pebrot vermell, escalfarem l'oli en un cassó. Hi afegirem la ceba i la courem a foc molt lent 5 minuts. Incorporarem el brou i ho bullirem a foc lent durant 10 minuts. Batrem la barreja fins aconseguir una crema homogènia. La tamisarem sobre un bol. Salpebrarem la salsa i la reservarem. Tallarem les albergínies al llarg, formant llotges. Pre-escalfarem el forn i el grill a 190ºC.
Greixarem les llotges d'albergínia per ambdós costats amb l'oli i les col·locarem sota el grill. Els donarem la volta un cop i esperarem que estiguin daurades. Barrejarem el formatge amb el tomàquet, l'alfàbrega, la sal i el pebre.
Disposarem una mica d'aquesta barreja sobre els extrems de les llotges d'albergínia i les embolicarem formant rotllets. Els col·locarem sobre una safata de coure, de manera que l'obertura quedi sota, i els courem durant 10-15 minuts.
Els distribuirem entre 4 plats, decorarem amb alfàbrega t els servirem amb la sala de pebrot vermell.
Afegeix un comentari