• 200 g de bacallà
• 1 patata
• 300 g de pa
• 300 g de ceba
• 6 grans d'all
• 2 pebrots vermells
• 1 culleradeta de pebre vermell
• 1 trosset de bitxo
• Julivert
• Oli d'oliva i sal
Primer sofregirem els alls i la ceba, ben picadets, en oli d'oliva fins que agafin color, que serà el moment d'afegir-hi el pebrot també tallat petit
Hi afegirem aigua i en farem un caldo amb la patata tallada i el trosset de bitxo. Que bulli una mitja horeta. Quan faltin 5 minuts, hi afegirem el bacallà, que ja tindrem dessalat i haurem escorregut i desfilat. Finalment, en traurem el bacallà i les patates i passarem la resta pel colador xinès.
A l'hora d'emplatar, començarem per les llesques de pa, ben fines, i el bacallà i després i tirarem la sopa colada per sobre. Perquè ens quedi més consistent, hi afegirem la patata del caldo, tallada a trossos ben petits. Només quedarà empolsinar-ho de pebre vermell dolç abans de portar-ho a taula.
Afegeix un comentari