Ingredients
per a 4 persones
- 1 kg. de musclos
- 1 ceba
- 4 tomàquets madurs
- 2 grans d’all
- 3 o 4 llesques de pa
- Un ramet de julivert
- 4 o 5 avellanes torrades
- 4 o 5 ametlles torrades
- Un grapadet de pinyons
- Vi ranci
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre
Elaboració:
Renteu els musclos i els bulliu amb aigua i sal fins que s’obrin. En una cassola poseu la ceba tallada molt fina i un gra d’all també tallat, quan la ceba estigui a punt afegiu el tomàquet, pelat i tallat ben fi, i una mica de
pebre. Quan el sofregit estigui llest hi afegiu l’aigua de bullir els musclos, passada per un colador per filtrar les impureses i, si és necessari, afegiu més aigua fins quantitat suficient.
Torreu les llesques de pa i les afegiu quan la cassola arrenqui el bull. Desprès d’uns minuts ho piqueu amb un batedor, la sopa no ha de quedar massa espessa, però s’ha de trobar el pa.
Feu la picada amb les avellanes, ametlles, pinyons, julivert, un gra d’all i una mica de vi ranci, quan la picada estigui llesta ho tireu dins de la cassola. Tasteu i rectifiqueu de sal si és necessari. Afegiu els musclos i deixeu bullir uns minuts. Hi ha variants de la sopa en que la picada es fa amb una branca d’escorça de canyella, julivert, all i aiguardent. Personalment no sóc amant de la canyella i prefereixo els fruits secs. Si retireu el cor a l’all de la picada no serà tant fort.
Recepta de l'avi Jordi de Grandma's Cooking Barcelona
Afegeix un comentari