Ingredients
per a 4 persones
Per a unes 60 peces:
- 500 g de Sushi meshi (arròs per a sushi)
- Llavors de sèsam o kikos triturats
- 5 fulles de Nori
- 1 alvocat
- 5 palets de cranc (surimi)
- maionesa
Elaboració:
Filmar l'estoreta (MAKISU) o ficar la estoreta dins d'una bossa de congelats.
Tallar el full de Nori per la meitat.
Tallar els ingredients en tires. El palet de cranc el tallarem per la meitat.
Col·locar la meitat del full de Nori sobre l'estoreta. Amb les mans humides, estendre una capa d'arròs per tota la superfície de la fulla.
Escampar els cruixent (sèsam, "kikos"...) sobre l'arròs.
Donar-li la volta.
Si no ho veieu clar, podeu ajudar-vos d'una altra estoreta coberta amb film. La poseu a sobre de l'arròs i li doneu la volta com si fos una truita.
Traçar una línia de maionesa al centre del full Nori i posar a sobre el farcit.
En aquest cas posarem alvocat, palet de cranc i maionesa.
Enrotllar amb ajuda del makisu.
Tallar el rotllo en 6-8 trossos.
SUGGERIMENTS PER AL FARCIT:
- Pollastre, maionesa i cogombre
- Gambes cuites, enciam i maionesa
- Alvocat, surimi, formatge fresc i ceba tendra
- Salmó fumat, cibulet, formatge fresc i cogombre
- Salmó i mango
- Tonyina, llagostí cuit i cogombre
Recepta de Marta Codina, feta a l'Espai Cuina del Mercat de la Guineueta.
Afegeix un comentari