• 4 cullerades d'oli
• 1 ceba gran
• 1 gra d'all
• 100 g de xampinyons
• 50 g de pernil dolç a dauets
• 250 g de carn picada de vedella
• 350 g d'arròs de gra mitjà o llarg
• 400 g de tomàquets en conserva
• ¾ l de brou de pollastre calent
• un pessic de farigola
• Una mica d'orenga
• Sal i pebre negre
• 25 g de parmesà
Escalfarem l'oli en una cassola plana i sofregim lentament la ceba fins que estigui tova i transparent. Incorporarem l'all, els xampinyons i el pernil. Hi afegirem la carn picada i donarem voltes contínuament.
Afegirem l'arròs i batrem bé. Afegirem els tomàquets, el brou de pollastre i les herbes. Salpebrarem al nostre gust i, removent bé, anivellarem l'arròs.
Portarem a ebullició, després baixarem el foc, taparem la cassola i ho deixarem coure a poc a poc fins que l'arrós estigui tendre (uns 20 minuts). Vigilarem l'arròs per si s'assequés i hi afegirem brou calent si fos necessari. Aquest risotto ha de quedar més aviat cremós. El servirem calent, empolvorat de parmesà ratllat.
Afegeix un comentari