Per produir iogurt cal fermentar llet àcida: a la llet pasteuritzada se li afegeixen cultius prèviament seleccionats de lactobacillus i streptococcus i es deixa fermentar durant un període que va de 6 a 23 hores. Un cop arriba a les condicions òptimes, se'l deixa reposar en envasos estèrils i ja està a punt per incorporar-lo a la nostra cuina.
Es pot prendre com a postre, sol, amb sucre, fruits secs, mel, fruita, cereals o melmelada, però també pot ser un ingredient de pans de pessic, pastissos, gelats i qualsevol postre de component làctic. També forma part de moltes salses per a pollastre, amanides, pernil, peix, verdures i pasta.
Prendre'l després dels àpats és tan bona opció com per esmorzar, quan ens ajuda a preparar els intestins per rebre els aliments del dia. En tot cas, un iogurt al dia és més que suficient per garantir els beneficis que aporta al nostre organisme.
Trucs i consells
Afegeix un comentari