Com elaborar un Protocol de Desconnexió Digital per la teva organització

..
22/02/2023 - 12:55 h

El dret a la desconnexió digital suposa un concepte que, des de fa uns anys i fruit del tsunami de la digitalització en les empreses i organitzacions, s’ha posat en l’agenda pública i política dels ens locals i internacionals. 

Si bé aquest concepte s’associa popularment al teletreball, el dret a la desconnexió digital és molt més ampli i aplica també a les persones treballadores presencials, atorgant-los drets i deures, tant a elles com a l’organització. 

En l’àmbit català, diverses empreses han implementat mesures per tal de garantir el dret a la desconnexió digital; dirigides principalment a garantir el dret de les persones treballadores al temps de descans, permisos i vacances per mitjà de la prohibició de posar-se en contacte amb elles fora de la jornada laboral o limitant que aquestes tinguin accés als equipaments i instruments de l’organització.

No obstant això, el dret a la desconnexió digital ofereix un marc ampli de possibilitats quant a la implementació de les mesures per part de l’organització, que s’han d’adaptar, a més, a la idiosincràsia de la mateixa estructura, funcionament i dinàmica organitzativa.

És per tot això que des del Pacte del Temps oferim la píndola formativa “Cap a un protocol operatiu per a la desconnexió digital a les organitzacions” dirigida a entitats i organitzacions interessades a desenvolupar un Protocol de Desconnexió Digital que respongui a les seves necessitats.

En aquesta píndola formativa es tractaran els següents punts:

  • Marc normatiu per a la desconnexió digital, incloent-hi el marc legislatiu europeu així com el marc regulat en l’àmbit estatal i català.
  • Bones pràctiques sobre desconnexió digital. Es posaran sobre la taula algunes de les bones pràctiques que es desenvolupen per part d’entitats que formen part del Pacte del Temps, analitzant no només el seu contingut sinó també l’impacte que aquestes han tingut per la promoció d’una organització més saludable, igualitària, eficient i sostenible.
  • Elaboració d’un Protocol de Desconnexió Digital. Aquesta suposa la part central de la píndola formativa, on es realitzarà un exercici pràctic orientatiu, per elaborar un esborrany de Protocol de desconnexió digital.

La píndola formativa tindrà lloc el 9 de març de 2023, de 15:30 h a 17 h. La píndola és gratuïta i en format virtual. L’aforament és limitat a 25 persones participants, per garantir un bon desenvolupament de l’acció formativa. L’admissió es farà per ordre d’inscripció. 

Si vols aprendre com elaborar un protocol de desconnexió digital individualitzat a les necessitats de la teva organització, envia’ns un correu a pactedeltemps@bcn.cat indicant en el títol “Inscripció píndola desconnexió digital”, i el teu nom, cognom, organització de la qual formes part i correu electrònic de contacte.