Col·lectiu Punt 6

Col·lectiu Punt 6 és una cooperativa de treball associat formada per arquitectes, sociòlogues i urbanistes de procedències diverses.

Mesures

Horaris a mida per a les sòcies, cadascuna confecciona els seus horaris setmanals en funció de les seves necessitats fins a completar les 35 hores. Per a les treballadores, es confecciona un horari tancat, fet a mida segons les necessitats de cadascuna (estudis, altres ocupacions...). Es compensa les hores treballades en festa o cap de setmana amb temps lliure (amb una relació d’una hora dedicada compensada amb una hora i mitja lliure). Es practica el teletreball quan la persona ho necessita. Es facilita el fet de viure en una altra ciutat o país, de forma que es treballa en equip, utilitzant les videoconferències per a les reunions i el correu electrònic o la missatgeria instantània com a mitjà de comunicació habitual. Seguiment horari dels projectes, com que es treballa per projectes i la feina és variant, també ho són els horaris, per la qual cosa es flexibilitzen els horaris el màxim possible. Per a la gestió i anàlisi de les hores dedicades, s’utilitza l’app TOGGL.
 

Eix

El 100% de les persones sòcies i treballadores són dones. La cooperativa assumeix els costos derivats del temps dedicat a la cura dels infants i cura de les persones depenent que no assumeix la Seguretat Social. El negoci de l’organització se centra en l’urbanisme feminista, com a canvi de paradigma en el disseny i configuració de les ciutats. 

Eix

Formen part activa de diferents xarxes (dedicant-hi temps de voluntariat) en clau feminista i també cooperativista: Ca la dona, XES (Xarxa d’economia social i solidària), La Plataforma pel Dret a la Ciutat, Barcelona sostenible, La Plataforma contra les violències de gènere, GenderHub de la UNI ONU Hábitat, entre altres. 

Eix