Col·legi d'Educadors i Educadores Socials de Catalunya (CEESC)
Xarxa Nust
El Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) agrupa el col·lectiu d’educadores i educadors socials que exerceixen la professió a Catalunya.
Una de les finalitats del CEESC és la de vetllar per les condicions de qualitat en què es dona la nostra pràctica professional amb l’objectiu d’aconseguir una millora en la qualitat de vida de les persones i dels col·lectius que atenem. Altres finalitats són: ordenar l’exercici professional; representar els interessos professionals de les persones col·legiades, i promoure el reconeixement social i professional de l’educació social.
Mesures
Es permet una certa flexibilitat en els horaris d’entrada i sortida dels membres de l’equip de treball per tal que puguin atendre altres compromisos, així com gestions personals i familiars, procurant sempre trobar l’equilibri per tal que els moments de treball en equip, així com l’atenció col·legial no se’n vegin afectats.
Pel que fa al teletreball cada membre de l’equip té la possibilitat de realitzar un 30% de la seva jornada en forma de teletreball. Els torns de teletreball estan organitzats de manera que hi hagi un equilibri per tal de trobar moments presencials de treball en equip.
Beneficis de l’actuació des del punt de vista del temps
Tant la flexibilitat horària com la possibilitat de teletreball fan que l’equip de treball del CEESC pugui conciliar millor la seva vida personal i laboral. Aquestes mesures permeten una millor gestió dels temps dels membres de l’equip i, de retruc, una implicació i compromís més alts amb l’entitat.
Una part de l’oferta formativa del Col·legi s’ofereix a distància i de forma gratuïta, oberta a tota la ciutadania. Aquesta modalitat facilita l’estalvi de temps de desplaçament i la conciliació de diferents horaris.