Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral
La Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral va ser creada per un grup de pares i mares preocupats pel futur del seus fills. És una entitat privada d’àmbit català i que té per finalitat la promoció, organització i realització de tota classe d’activitats encaminades a l’ajut a les persones afectades de paràlisi cerebral i altres discapacitats afins perquè, des del moment del seu naixement fins al final de la seva vida, obtinguin el màxim grau d’autonomia personal i d’integració social i laboral.
Mesures
Les persones residents sopen en una franja horària saludable, a les 20 h.
Es porta a terme una tasca de sensibilització a les persones usuàries, als familiars i també a les persones treballadores en relació als principals hàbits saludables (no beure alcohol, no fumar, àpats saludables).
Cada persona confecciona el seu horari en funció de les necessitats del servei d’atenció a la persona, de l’equip i les seves pròpies (gestió basada en la confiança i el consens). La regularització de les hores treballades es fa trimestralment, tenint en compte que bona part de la plantilla treballa els caps de setmana i aquest temps es compensa posteriorment (per exemple, disposant del dilluns de festa o, en el cas del personal d’esport, es compensa amb dies de vacances). A més a més, s’adapten els horaris laborals per tal que la persona pugui fer voluntariat en qualsevol altra entitat.
S’inclou l’eficiència com a valor de l’entitat. En aquesta línia, la plantilla es forma en eines i metodologies per a ser treballadores més productives. Per a la preparació prèvia de les reunions es treballa amb un programari per a compartir documents.
L’organització està desenvolupant un sistema de gestió de qualitat propi.