Fundació "La Caixa"

La missió de la Fundació ”la Caixa” és construir una societat millor i més justa donant oportunitats a les persones que més ho necessiten, amb els valors de confiança, excel·lència i compromís social que l’han acompanyat sempre des del començament.

Tot això, amb la visió de ser una entitat de referència per a la societat a l’hora de desenvolupar solucions perdurables que cobreixin les necessitats bàsiques dels col·lectius més vulnerables; que afavoreixin el progrés social per donar resposta als nous reptes en la recerca, la formació d’excel·lència i l’educació, i que acostin la ciència i la cultura a tots els segments de la societat.

logotip de l'entitat

Mesures

Existeixen uns horaris conciliadors i flexibles: l’horari d’entrada és de 8 h a 9:45 h, dinar entre 13:30 h i 15 h (mínim 45 m) i la sortida des de les 16:45 fins les 19:15 h. Els divendres i els mesos d’estiu, de 8 h a 15 h. Es regularitza la bossa d’hores anualment (65 hores anuals). Es disposa d’un horari especial per tenir cura de les filles i fills.
La baixa per maternitat i paternitat és la mateixa. Actualment es planteja la incorporació de més homes, per igualar la diferència existent respecte les dones. Els projectes de la Fundació tracten problemes com la violència de gènere, sensibilització... També, es disposa del Distintiu d’Igualtat en l’Empresa i el segell d’Empresa Familiarment Responsable.
Es contempla l’eficiència com a valor de l’organització. Es treballa per objectius, de forma que s’avalua les competències amb un pla de millora cada 2/3 anys i un seguiment anual, amb objectius corporatius, d’àrea i individuals. Existeix un comitè multidisciplinar per fer l’avaluació.
Es permet dinar en 45 minuts, a partir de les 13:30 h. Hi ha una política de llums apagades a les 20 h.
 

Eix

Es fomenta el voluntariat entre les persones treballadores. En aquest sentit es disposa d’excedència per fer voluntariat, durant 6 mesos. Les persones cooperants disposen de fins a 3 setmanes per fer voluntariat. Existeix, també, un programa de voluntariat propi (social week). En definitiva, és possible portar a terme voluntariat puntual o continu.
En col·laboració amb centenars d’entitats i milers de voluntaris, es duen a terme una tasca conjunta per lluitar contra la pobresa i l’exclusió, impulsar la recerca mèdica d’excel·lència, posar la cultura a l’abast de tothom i millorar l’educació dels infants d’avui i de demà.
 

Eix