FUNDACIÓ UNIVERSITAT OBERTA DE CATALUNYA

Xarxa Nust

La Fundació Universitat Oberta de Catalunya és l'entitat promotora de l'UOC.Va nèixer sota l'impuls de la Generalitat de Catalunya el 6 d'octubre de 1994 amb la voluntat d'impulsar una oferta pròpia d'ensenyament universitari no presencial. L'objecte fonamental és promoure la creació i el reconeixement de la UOC, la qual dedica una atenció preferent a la recerca en l'àmbit de de les metodologies i tècniques aplicades a l'ensenyament universitari no presencial.

Mesures

L'empresa va adoptar un sistema d'organització del treball amb una franja d'horaris comunes que preveu la flexibilització horària i el teletreball per a la tota la seva plantilla

ORGANITZACIÓ I USOS DEL TEMPS
Implementació del programa e-treball, un sistema d'organització del treball basat en mesures de flexibilitat laboral. El seu objectiu és aportar i desenvolupar solucions per a les noves necessitats de treball a l'empresa i facilitar la conciliació de la vida laboral, familiar i personal. També està enfocat en la millora de la productivitat i en la retenció de talent professional.

Basat en el treball per objectius i en la utilització de les tecnologies de la informació i de la comunicació, l'e-treball permet realitzar entre un 20% i un 80% de la jornada fora de les oficines. L'horari també és flexible sempre i quan es realitzi parcialment a dintre de l'horari comú, de 9h30 a 13h30.

BONES PRÀCTIQUES
Flexibilitat laboral (e-treball), que inclou el teletreball, la flexibilitat horària i el treball per objectius. L'e-treball és un sistema d'organització que permet realitzar fins al 80% de la jornada fora de les oficines.

NOMBRE DE PERSONES A LES QUE BENEFICIA
Disponible per a tota la plantilla, sempre i quan la feina ho permeti.

PROCÉS D'IMPLANTACIÓ
El novembre de 2011 es va posar en marxa una prova pilot on hi van participar 23 persones d'àrees i estudis diversos i que va servir per definir el model implantat per al gruix de l'organització el darrer trimestre del 2012. Es va definir que les persones interessades en fer e-treball han de presentar una sol·licitud, validada pel seu responsable directe i tenint en compte els criteris de cada lloc de treball. Com a obligació, tothom que opti per a aquest sistema ha de realitzar les formacions de prevenció de riscos laborals i de seguretat informàtica.

L'horari de sincronia comú per a totes les àrees és de 9h30 a 13h30, i pot ser complementat per a cada departament o àrea amb els intervals que es considerin necessaris. Com a sistema de treball reversible, les situacions i percentatges son pactades amb cada treballadora i treballador, i estan subjectes a revisions.

BENEFICIS OBTINGUTS
Menys interrupcions i més possibilitats de concentració, augment de la productivitat, estalvi econòmic i de temps, augment de l'autonomia i millor gestió del temps laboral i personal (millor conciliació), reducció de l'estrès.

Eix