1a edició del Premi, any 2012
La Regidoria de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats ha impulsat la creació del Premi per tal de reconèixer, promoure i divulgar la tasca d'aquelles empreses compromeses en millorar la gestió del temps, afavorint la conciliació entre la vida laboral, familiar i personal.
A la primera edició del premi van presentar la seva candidatura 11 empreses, que van optar a una de les dues modalitats del premi, empreses amb menys i més de 50 persones en plantilla. S'atorga també una menció a la millor mesura implementada per una de les empreses de la Xarxa NUST.
El disseny del guardó ha estat seleccionat d'entre les propostes presentades per l'alumnat de primer curs de Modelisme Industrial de l'Escola Massana i la seva producció ha estat encarregada a entitats col·laboradores de la Fundació ECOM.
En el decurs de l'acte, el Sr. Victor Küppers, Professor de la Universitat de Barcelona i soci de Küppers & co., va pronunciar la conferència "La gestió de l'entusiasme", sobre l'influència de l'actitud personal a la feina i als negocis.
Les empreses guanyadores varen ser:
Modalitat Empreses de menys de 50 persones treballadores: va ser atorgat a l'empresa familiar Casamitjana per les seves pràctiques en conciliació familiar dins un marc general de Responsabilitat Social Corporativa, i per la seva implementació integral.
El jurat va considerar especialment meritori aquest tractament estratègic de la conciliació en un sector amb tantes dificultats com el comerç i va valorar molt positivament l'enfocament que dóna l'empresa Casamitjana al prioritzar la conciliació com un tema de l'àmbit de la salut.
Finalment es va destacar la posada en pràctica d'una fitxa psico-social que permet conèixer millor les necessitats de cada treballador/a i per tant poder aplicar les mesures de conciliació d'acord amb els treballadors i treballadores.
Modalitat Empreses de més de 50 persones treballadores: va ser atorgat a Abacus Cooperativa per haver incorporat la perspectiva de gènere a l'hora de donar resposta a les necessitats dels seus treballadors i treballadores, tenint en compte les seves situacions vitals.
En l'elecció d'aquesta empresa com a guanyadora del premi, el jurat va destacar la importància d'haver incorporat la perspectiva de gènere a l'hora de donar resposta a les necessitats dels seus treballadors i treballadores, a més a més de tenir en compte les seves situacions vitals.
Així mateix, es va destacar l'esforç i l'adaptació de mesures de conciliació en l'àmbit de l'atenció al públic i les millores en conciliació dutes a terme per Abacus, que han establert millores en relació al que estableix la normativa vigent.
La menció especial a una de les empreses de la Xarxa NUST es va concedir a la Fundació per la Universitat Oberta de Catalunya per haber integrat en el seu conveni col·lectiu la política de l'organització en matèria de teletreball, dotant-la d'una major formalització. A més, es va considerar especialment meritori el plantejament que ha realitzat del teletreball com una mesura, en primera instància, d'atenció a les necessitats de les persones.