4a edició del Premi, any 2015
L'Ajuntament de Barcelona va lliurar la quarta edició del Premi Barcelona a l'Empresa Innovadora en Conciliació i Temps, amb el qual es vol reconèixer, promoure i divulgar la tasca d'aquelles empreses i organitzacions compromeses a millorar la gestió del temps, afavorint la conciliació entre la vida laboral, familiar i personal.
En aquesta 4a edició es van presentar 29 candidatures d'empreses, que optaven a una de les tres modalitats del premi: empreses amb menys de 10 persones treballadores, d'entre 10 i 50 persones treballadores, i amb més de 50 persones en plantilla. Es va atorgar també una menció a la millor mesura implementada per una de les empreses de la Xarxa NUST.
El disseny del guardó va ser seleccionat d'entre les propostes presentades per l'alumnat de Modelisme Industrial de l'Escola Massana i la seva producció es va encarregar a entitats col·laboradores de la Fundació ECOM.
L'acte va tenir lloc el dia 24 de febrer de 2016 al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, i va comptar amb la moderadora Sara Berbel, que va conduir el Diàleg "Innovar a les empreses per millorar el temps de les persones" amb les empreses GAES i SGS Tecnos, guanyadores d'edicions anteriors. A l'acte van assistir un centenar de persones.
Modalitat Empresa de menys de 10 persones treballadores: va ser atorgat a La Ciutat Invisible, per implantar una baixa de paternitat ampliada a 8 setmanes naturals (més enllà dels 15 dies establerts) i sufragar-la amb fons propis de la cooperativa amb l'objectiu de facilitar el vincle paternal-filial.
En aquest cas, el Jurat va valorar molt positivament el foment de la coresponsabilitat, facilitant una major implicació i participació dels homes en el rol de proveïdors de cures.
Modalitat Empresa d'entre 10 i 50 persones treballadores: Softmachine va ser l'empresa guardonada, per disposar d'un programa integral de conciliació laboral i familiar que compta amb diverses mesures com: horaris flexibles personalitzats, bossa de flexibilitat horària autogestionada, dies addicionals de compensació, bosses horàries de compensació, teletreball, planificació personalitzada de les vacances i reducció de jornada en el període estival.
El Jurat va considerar molt positiva aquesta visió integral de la conciliació, que ajuda l'empresa a retenir el talent i augmentar la productivitat personal.
Modalitat Empresa de més de 50 persones treballadores: va ser atorgat a Fundació Joia, per promoure tota una sèrie de mesures enfocades a la millor gestió del temps i la conciliació entre la vida laboral, personal i familiar.
El jurat va valorar especialment el foment d'aquestes mesures en l'àmbit de la inserció en salut mental. Es va destacar també l'adopció d'un horari europeu de 8 a 13 hores i de 14 a 17 hores, en línia amb les propostes de la Reforma Horària.
Finalment, la menció especial a una de les empreses de la Xarxa NUST es va concedir a Henkel Ibérica, per promoure la guia pràctica i senzilla "Un@ més a la família" dirigida a homes i dones que treballen a l'empresa i que tindran un fill. Es va valorar especialment la trajectòria de l'empresa en el foment de la igualtat i la coresponsabilitat, amb mesures com l'ampliació del permís de paternitat.