Barcelona seu de la 43ª edició del Congrés Anual de la IATUR International Association for Time Use Research
En la 41ª edició celebrada a Washington es va aprovar la candidatura de Barcelona per la celebració de la 43ª edició del Congrés Anual de la IATUR el 2021, del 27 al 29 d’octubre de 2019.
L‘Annual Conference of the International Association for Time Use Research (IATUR)’ és el congrés internacional d’organització del temps més important a escala mundial i una de les trobades internacionals de més renom per intercanviar idees, bones pràctiques i recollir les últimes novetats en recerca sobre l’ús del temps. La IATUR facilita l’intercanvi d’idees, metodologia i tècniques de recollida de dades entre investigadors i compiladors d’estadístiques oficials sobre patrons d’activitat diària i canvis en el comportament de les persones al llarg del temps.
La 42ª Conferència de la IATUR estava prevista que es realitzés a Tòquio el mes de novembre de 2020. Després d’una llarga deliberació, el comitè d’organització ha decidit cancel·lar la 42a conferència de l’IATUR per a aquest any i contempla la possibilitat de traslladar l’esdeveniment al 2022.
L’any 2019, durant la 41ena edició que va tenir lloc a Washington a l’American University a Washington DC, persones representants de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Time Use Week for a Healthy Society van presentar la candidatura de Barcelona per la celebració de la 43ena edició del congrés per l’any 2021.
La voluntat del 43 Congrés de la IATUR a Barcelona és promoure la confluència entre la recerca, la investigació i les polítiques públiques sobre usos del temps i el seu impacte sobre la societat. Se celebrarà en el marc de la Setmana Internacional dels Horaris que es farà a Barcelona durant el mes d’octubre de 2021. Inclourà la combinació de presentacions de treballs de recerca, de polítiques públiques i la mostra d’iniciatives que connecten la recerca amb les organitzacions, la política pública i la societat.
En aquest marc, aquest mes de juny la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona han signat un acord de col·laboració a per a l’impuls de les polítiques d’ús del temps en l’àmbit local i internacional i que comptarà com a entitat coorganitzadora a la “Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society”, una iniciativa internacional que segueix el llegat de la Reforma Horària i que vol ser un actor internacional de referència en els propers tres anys per a l’impuls de polítiques de benestar relacionades amb l’ús del temps.
A la signatura del conveni ha participat el primer tinent d’alcaldia Jaume Collboni, la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó, la diputada presidenta delegada de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret i les co-coordinadores de la Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society, Marta Junqué i Ariadna Güell.
El conveni recull també l’acord per a l’organització de la International Time Use Week 2020 i 2021, on participaran més de 300 investigadors, personalitats polítiques, activistes i organitzacions sobre els usos del temps d’arreu del món i, també un seguit d’activitats prèvies a la celebració del congrés, com el recent llançament d’una campanya per una organització del temps que respecti el rellotge biològic, que permeti compartir temps de qualitat i gaudir de les petites coses; la Setmana dels Horaris que tindrà lloc al novembre de 2020, entre d’altres.