Diàleg "Conciliació de la vida familiar i laboral: cost o inversió?" en el marc de la 5a Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya
El debat, moderat per l'investigador en conciliació Marc Grau (IESE) va reunir directives i treballadors de Softmachine en representació de la Xarxa NUST, i de Can Cet representant la Xarxa d'Economia Social de Barcelona. Aquesta participació també s'emmarca dins la commemoració del 20è Aniversari de l'Any Internacional de la Família i va comptar amb l'assistència d'aproximadament 60 persones.
En l'obertura del diàleg Marc Grau va recordar que les empreses que promouen la conciliació són socialment responsables perquè fomenten un estil de treball i de vida més saludable per a tothom, amb més satisfacció de treballadors i treballadores i menys cost per a les empreses. A més a més, s'ha d'entendre que la conciliació no és una cosa de dones i que la flexibilitat no significa tenir disponibilitat total o treballar menys hores. "La conciliació és qüestió de confiança", va dir l'investigador de l'IESE.
Les dues empreses participants van aportar les seves experiències en l'adopció i aplicació de mesures de conciliació. A Softmachine es destaca la flexibilitat horària mentre a Can Cet tenen més pes els permisos especials, com poden ser els concedits per a la realització de tràmits d'adopció o acolliment o per acompanyar la mare o el pare al metge. A més de les representants de la direcció de les dues empreses, que van explicar les mesures adoptades, també es va comptar amb la visió de la plantilla mitjançant la participació de representants de les persones treballadores.
En el document annex trobareu una síntesi del diàleg.