Arriba la primera Escola d’Estiu sobre polítiques del temps
» L’Escola esdevé el primer programa de formació europeu que incideix en el dret al temps i la pobresa de temps.
»Hi haurà un format en línia per a la ciutadania i organitzacions i un format presencial a Barcelona per al personal polític, tècnic i persones expertes.
Els pròxims dies 10 a 14 de juny, l’Ajuntament de Barcelona organitza juntament amb la Time Use Initiative el primer programa de formació europeu en polítiques del temps; l’Escola d’Estiu sobre polítiques del temps. Aquest programa, que s’emmarca dins del projecte Time4All, pretén fer un abordatge de les polítiques del temps des d’un marc d’expertesa que faciliti i doti d’instruments als agents clau en polítiques del temps per tal d’avançar cap a una organització del temps més saludable, igualitària, eficient i sostenible.
El programa es desenvoluparà els dies 10 al 12 de juny per mitjà de l’Escola d’Estiu en línia, enfocada a la ciutadania i organitzacions interessades, així com els dies 13 i 14 de juny per mitjà de l’Escola d’Estiu presencial, dirigida especialment a persones expertes, tècniques i electes d’ens locals. Aquest format es planteja per donar una millor resposta a les necessitats específiques de cada col·lectiu, així com oferir una formació especialitzada.
Per una banda, el format en línia dirigit a la ciutadania i organitzacions que coordina la Time Use Initiative, pretén proporcionar a les persones participants una comprensió integral de les polítiques de temps. Amb les diferents sessions, es vol incidir en l’impacte que té la pobresa de temps en el dia a dia i benestar de la ciutadania, oferir seminaris teòrics sobre temes clau com la salut, la desconnexió digital i el treball així com dotar l’audiència d’eines i coneixements per mitjà d’una metodologia participativa que permetrà la creació de sinergies.
D’altra banda, el format presencial organitzat per l’Ajuntament de Barcelona que tindrà lloc els dies 13 i 14 de juny al Museu Picasso, estableix com a públic objectiu el personal públic, càrrecs electes així com a persones expertes.
Aquesta Escola presencial té per objectiu esdevenir una plataforma per a l’intercanvi de coneixements, el desenvolupament de capacitats i la creació de xarxes entorn de la implementació de polítiques de temps efectives. És per això, que des d’un enfocament que pretén ser especialment pragmàtic i útil per a les persones participants, es duran a terme diferents taules rodones amb persones expertes que incidiran en temàtiques com el mercat de treball i el dret al temps, experiències globals en polítiques públiques de temps o l’aproximació quantitativa des d’una perspectiva d’urbanisme, pobresa i mobilitat. Així mateix, en les sessions es duran a terme diferents tallers participatius dirigits a la integració dels coneixements tals com “Eines per l’autoavaluació de polítiques de temps en la vostra entitat local” i “Què s’entén per una ciutat de proximitat”.
Amb aquesta Escola d’Estiu es pretén millorar en la comprensió de l’impacte de les polítiques del temps per donar resposta als reptes socials i promoure el benestar social, capacitar les persones participants en el disseny i implementació de polítiques de temps més eficaces i eficients així com generar sinergies per reforçar xarxes i aliances locals i internacionals.
Per tot, si treballes en l’àmbit de les polítiques del temps, vols promoure polítiques del temps a la teva organització o t’interessa aprofundir en aquest tema, inscriu-te a la primera Escola d’Estiu sobre polítiques del temps i continua avançant amb nosaltres per promoure una organització del temps més saludable, igualitària, eficient i sostenible!
Enllaç al programa presencial
Per inscriure’s, cal omplir aquest formulari