El Pacte del Temps i la Xarxa NUST presenten la seva experiència a la Taula de Municipis pel Pacte Metropolità pel Dret al Temps

..
07/12/2023 - 10:38 h

» L’Ajuntament de Barcelona i la seva Xarxa d’empreses per un nou temps de treball (Xarxa Nust) han participat en la quarta Taula de Municipis pel Pacte Metropolità pel Dret al Temps, centrada en polítiques del temps que involucren empreses i teixit social i productiu del territori.

El 22 de novembre es va celebrar la quarta sessió de treball de la Taula de Municipis pel Pacte Metropolità pel Dret al Temps, d’intercanvi i governabilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en polítiques del temps. En aquesta ocasió, la temàtica a treballar estava relacionada amb aquelles actuacions vinculades a la millora de l’organització del temps al teixit social i productiu.

L’Ajuntament de Barcelona va participar en la Taula com un dels municipis promotors del Pacte Metropolità pel Dret al Temps. Com a ens local compromès amb el desenvolupament de les

polítiques metropolitanes del temps, va compartir la seva experiència en l’organització del temps de treball amb l’exemple de la Xarxa Nust, presentada per Míriam Martínez Camacho, tècnica de la Direcció de Gènere i Polítiques del Temps de l’Ajuntament. 

Com a casos pràctics d’organitzacions implicades en una nova organització del temps de treball, la Taula va comptar també amb la participació de dues empreses premiades i membres de la Xarxa Nust: Penguin Random House Grup Editorial i Lymbus. Aquestes van compartir actuacions concretes que poden impulsar les empreses per a transformar el temps de treball.

Durant la sessió, es va destacar la importància de l’equilibri entre la vida laboral i personal, la salut mental i física dels treballadors i treballadores, la igualtat laboral, la sostenibilitat ambiental i l’acció climàtica. També es va posar èmfasi en la necessitat d’una conciliació responsable, amb mesures com: horaris flexibles, teletreball, suport a la salut i transparència en les pràctiques empresarials. Amb el benentès que aquest enfocament té com a objectiu millorar la qualitat de vida laboral i vol promoure la sostenibilitat i la responsabilitat social.

A la Taula hi van assistir la gran majoria dels 32 municipis metropolitans, així com  Ester Pujol, directora de Desenvolupament Econòmic i Social de l’AMB, i Anna Hernàndez, directora de l’Agència de Desenvolupament Econòmic de l’AMB. Entre altres pràctiques presentades, els municipis participants també van poder conèixer de primera mà l’experiència de la Xarxa d’Empreses, Entitats i Comerços per la Reforma Horària d’Esplugues de Llobregat.