La flexibilitat en l'organització del temps de treball és un element clau per prevenir el burnout

..
11/05/2023 - 15:28 h

» En aquest article publicat a Forbes es destaca la importància que les empreses es comprometin a fomentar un ambient laboral saludable.

La pandèmia ha canviat la nostra forma de treballar i ha portat a moltes empreses a implementar horaris de treball flexibles i opcions de treball des de casa. Això ha permès a les persones disposar d’un major control sobre el seu temps i millorar el seu equilibri entre treball i vida personal.

No obstant, encara hi ha empreses que ancorades en horaris rígids i estructures de treball tradicionals. Aquesta mentalitat pot portar a una cultura de burnout, (col·lapse físic o mental causat per l’excés de treball o l’estrès) on les persones es senten esgotades, estressades i poc motivades.

Per evitar-ho és important  fomentar la flexibilitat en l’organització del temps de treball i atendre a les preferències individuals. La flexibilitat  permet a les persones empleades adaptar-se a situacions personals, com ara cuidar d’un familiar malalt, atendre a una cita mèdica, adaptar-se a les persones que treballen millor en horaris no tradicionals.

La clau és estar obert a escoltar les necessitats i preferències de les i adaptar-se a elles en la mesura del possible. Això no només millora l’equilibri entre treball i vida personal, sinó que també augmenta la satisfacció laboral i la productivitat.

Per descomptat, la flexibilitat ha d’equilibrar-se amb les necessitats de donar resposta a les responsabilitats laborals i la qualitat del treball. Definir clarament els objectius i les expectatives i comunicar-les efectivament a l’equip és un element clau d’aquest procés.

En conclusió, la flexibilitat en l’organització del temps de treball i atendre a les preferències individuals són essencials per prevenir la cultura del burnout . Un equip saludable i motivat és essencial per l’èxit i la sostenibilitat a llarg termini de qualsevol empresa.