• Gran Via de les Corts Catalanes, 1088-1090
  • Sant Martí
  • Altres tècniques de mosaic
  • Segona meitat del segle XX
4 imatges | 2 participants
(Foto: I. García Alonso)

(Foto: I. García Alonso)

MOSAIC
Descripció: mural situat al vestíbul d’entrada de l’edifici.  El mosaic està realitzat amb peces retallades de ceràmica esmaltada i vidre, de formes irregulars. La decoració representa una composició amb una figura femenina davant del mar-situada a la dreta- i un arbre -a l’esquerra. La dona es veu d’esquenes. Es troba dempeus, en posició de contrapposto  i la cintura està coberta amb un drap que li cobreix la part inferior del cos. Aquesta representació recorda els models d’art de l’antiguitat, com la Venus de Milo. A diferència d’aquest, el personatge té una llarga cabellera vermella que aixeta amb el braç dret. En rerefons, trobem les ones del mar i un sol blanc sobre fons groc. La part esquerra de la composició està ocupada per un paisatge amb un arbre amb el tronc blanc i fulles vermelles, taronja i marrons sobre fons verd. Entre l’arbre i el mar, es troba el logo de la Confederació Espanyola de Caixes d’Estalvis, probablement el patrocinador del mural. Aquest símbol es troba en tres altres mosaics realitzats per Armand Olivè Milián: el passadís de la Trinitat, el local del carrer de la Diputació, 79-83 i al vestíbul de l’edifici del carrer de la Foneria, 33-35. L’autor del mural ens ha informat que va realitzar un gran nombre de mosaics per a oficines de caixes d’estalvis.
Època: 1975 o posterior, data de construcció de l’edifici
Autor: atribuït a Armand Olivè Milián, mosaïcista
Font de la informació: equip de redacció de l’Inventari participatiu – El mosaic del meu barri
DE CÓRDOBA, F. (6/6/2016). Marca por hombro. Cuando todas las cajas de ahorros tenían el mismo logo [En línia].

EDIFICI
Arquitecte: desconegut
Època: 1975
Ús original: residencial
Font de la informació: Cadastre

MÉS INFORMACIÓ
AJUNTAMENT DE BARCELONA. SERVEI D’ARQUEOLOGIA. Entrevista amb Armand Olivé Milián, 9 de maig de 2019 [En línia].
DE LA FUENTE, V. (2023). “Un museu a l’aire lliure: Marinarenys (1975), mosaic d’Armand Olivé Milián i altres obres de ceramistes pels carrers d’Arenys de Mar“. A: La peça destacada del mes, maig de 2023, Museu d’Areny de Mar (ed.) [En línia].
MARTÍN CORNELLA, A (2022). «La urbanització Castillejos i els mosaics d’Olivé- Milián». Singladures: Revista d’història i patrimoni cultural de Vilassar de Mar i el Maresme, núm. 37, p. 145-169 [En línia].
RONDALLER (28/9/2018). Color fragmentat (1) [En línia].
RONDALLER (28/9/2018). Color fragmentat (2) [En línia].
RONDALLER (18/5/2020). Color fragmentat (3) [En línia].
RONDALLER (2/6/2020). Color fragmentat (4) [En línia].

Última actualització de la pàgina: 22/5/2023