• Passeig de Santa Madrona, 39-41. Museu d’Arqueologia de Catalunya, mosaic de Cal Ros de les Cabres
  • Sants-Montjuïc
  • Mosaic de tessel·les
  • Romana
3 imatges | 1 participant
(Foto: anònim)

(Foto: anònim)

MOSAIC
Descripció: mosaic conservat al Museu d’Arqueologia de Catalunya (seu Barcelona), com a paviment de la sala del vidre romà. El mosaic va ser trobat a la vil·la romana de Cal Ros de les Cabres (El Masnou, Maresme). Està realitzat amb tessel·les de pedra de forma quadrangular. La decoració representa una successió de nou motius circulars ornats, en el seu interior i en els intersticis, d’elements vegetals.
Època: primera meitat del segle IV d.C.
Autor: desconegut
Font de la informació: equip de redacció de l’Inventari participatiu – El mosaic del meu barri
MUSEU D’ARQUEOLOGIA DE CATALUNYA. Cartel·la del mosaic.

MÉS INFORMACIÓ
BARRAL I ALTET, X. (1978). Les mosaïques romaines et médiévales de la Regio Laietana (Barcelone et ses envions)Barcelona: Institut d’Arqueologia i Prehistòria de la Universitat de Barcelona.
BURÉS I VILASECA, L. MARQUÈS I SINCA, A. (1991). La vil.la romana de Cal Ros de les Cabres (El Masnou, El Maresme). Notícia de les darreres campanyes d’excavació. Laietania: Estudis d’historia i d’arqueología de Mataró i del Maresme, 6, p. 115-118
CORTÉS, A. (2011). L’arquitectura domèstica de la ciutat romana de Barcino. Quarhis, Època II, 7:16-66.
MORENO MARTÍNEZ, I. (2020). 100 Years of Conservation-Restoration of Mosaics at the Archaeological Museum of Catalonia. A: What Comes to Mind When youWhat Comes to Mind When You Hear Mosaic? Conserving Mosaics From Ancient to Modern. Proceedings of the 13th Conference of the International Committee for the Conservation of Mosaics, Barcelona 15-20 October 2017, R. Nardi i M. Pugès (eds.), p.257-268. Florència: EDIFIR.

Última actualització de la pàgina: 6/7/2022