Automobilisme

La relació del territori de la Marina - Zona Franca amb el món de l'automòbil sempre ha estat intensa. De primer, amb l'arribada de la Seat als anys cinquanta i els canvis que aquest fet va ocasionar en el traçat urbà i en la consciència social de l'època. I actualment amb la implantació al barri d'entitats i institucions com l'Escola d'Aprenents de la Seat, el Saló Internacional de l'Automòbil de Barcelona, la STA (Societat de Tècnics d'Automoció) i l'oficina de la DGT de Barcelona, La Campana.

La Biblioteca Francesc Candel vol ser sensible a aquesta realitat a través de l'especialització d'una part del seu fons. La intenció és abordar amb exhaustivitat el màxim nombre d'aspectes relacionats amb el món del motor i de la mobilitat. Per aquest motiu, el fons agrupa documents que tracten des dels inicis de l'automòbil fins a les preocupacions actuals per un futur sostenible de la mobilitat, passant pel cinema (amb una interessant col·lecció de pel·lícules de carretera o road movies), literatura, aspectes relacionats amb la mecànica i la competició i manuals de conducció per a tot tipus de transport. També inclou llibres sobre modelisme i slot i sobre tuning, així com manuals i informes sobre seguretat viària.

L'especialització és una àrea integrada per més d'un miler de documents en diferents suports: monografies, revistes, còmics i DVD, els quals es diferencien de la resta de la col·lecció amb una senyalització específica, l'emblemàtica figura del Seat 600. Trobareu aquesta àrea a la primera planta de la biblioteca.

La subdivisió temàtica de l'especialització és la següent:

També podeu consultar la nostra selecció de llocs web a Delicious.

Automobilisme i mobilitat sostenible
Enllaços relacionats: