Certamen literari 2017

La Biblioteca Francesc Candel va oferir, el dimecres 24 de maig de 2017, el lliurament dels premis del XXIV Certamen Literari Francesc Candel. L’acte va ser presentat per l’escriptora Isabel-Clara Simó i amenitzat amb la música de la Jinx Jazz Band.

Es va presentar més de 215 obres: 102 en les categories de relat curt adult i 18 en juvenil, 10 en reportatge periodístic i 85 en poesia. La participació va créixer respecte a l’any passat i es va consolidar encara més la trajectòria d’aquests premis literaris que l’any que ve arriben al quart de segle d’història.

La cerimònia de lliurament de premis que, com sempre, es va celebrar a la terrassa de la nostra biblioteca, va ser a càrrec de l’escriptora Isabel-Clara Simó i va estar presidida pel conseller de Cultura del Districte, Joan Sanromà, que també és el president dels jurats de cada categoria.

Les obres guanyadores i les finalistes per categoria van ser:

Relat Curt Adult

  • Guanyador: En el monte, d’Irene Miranda Latorre.
  • Finalista: La gran guerra, de Daniel Justribó i Ávila.

Relat Curt Juvenil (14 a 18 anys) 

  • Guanyador: Josep , de Mariona Gelabert Esquirol.
  • Finalista: Batido de zanahoria, de Bryan Pérez Sánchez.

Poesia:

  • Guanyador: Peces de aguas desconocidas, de Begoña Ugalde Pascual.
  • Finalista: El museu del gebre, d’Àngel Fabregat i Morera.

Concurs periodístic:

  • Guanyador: A un pas del somni europeu, de Laura Cercós Tuset.
  • Finalista: Breu aproximació als foscos anys de la postguerra valenciana, de Felip González Martínez.

A més dels 500 euros per als guanyadors i guanyadores, o dels 200 euros per als i les finalistes, tots han rebut del conseller de Cultura, Joan Sanromà, el trofeu creat per Benito Maín, escultor del barri de la Marina.

El Certamen Literari Francesc Candel es organitzat pel Districte de Sants-Montjuïc a través de les tres biblioteques del districte: Vapor Vell, Poble-sec - Francesc Boix i Francesc Candel, amb la col·laboració del Centre Cívic Casa del Rellotge.

Certamen literari 2017
Enllaços relacionats: