Road Movies

" Què és una road movie? Una pel·lícula de carretera, sí. Però és molt més. I no és que el quitrà, els motels, els camions, l'empedrat, les voreres i les benzineres no tinguin importància dins d'aquest gènere tan nou, que és una barreja de molts altres en un mestissatge enriquidor, sinó que tota aquesta part externa es complementa amb una intensa vessant interna. A les road movies, els personatges viatgen físicament, però també psíquicament. El mateix viatge, i el fet de deixar la seva casa habitual i els seus éssers més propers, els obliga a prendre decisions noves, a actuar d'una manera inèdita, a improvisar, a adequar-se a les circumstàncies, a madurar i a descobrir coses del seu interior que desconeixien. A caminar dins la seva ànima, del seu cap, del seu cor... De El Mago de Oz a Cars , Dos en la carretera , La strada o La diligència , el cinema ha donat moltes road movies, totes diferents, però que tenen això en comú: compaginen el viatge per la geografia amb el desplaçament íntim. Cap a un reconeixement del jo més profund".

Així la defineix Pere Vall, periodista de cinema i conductor del nostre cicle de projecció + tertúlia anomenat: "Road movies: quilòmetres de cinema", l'activitat més genuïna de la nostra biblioteca especialitzada en l'automobilisme.

Aquest cicle, inaugurat a l'octubre de 2007, ha esdevingut una cita obligada per als amants del cinema sobre rodes. Si voleu acompanyar-nos en aquest viatge, el programa «Road movies: quilòmetres de cinema» us ofereix els títols més emblemàtics d'aquest gènere.

  • Les projeccions es fan el segon dimarts laborable de mes i comencen a les 18.30h. Cal inscripció prèvia per assistir-hi.

Totes aquestes pel·lícules estan disponibles i es poden emportar en préstec o mirar-les a la biblioteca. Si voleu consultar els títols previstos per a la nova temporada només heu de clicar a sobre del fitxer adjunt.

Bon viatge!

Enllaços relacionats: