Biblioteca

El 26 de novembre de 2006 va obrir les portes la Biblioteca Francesc Candel, un equipament cultural i de proximitat per als veïns del barri i del districte de Sants-Montjuïc. Aquesta nova biblioteca és l'ampliació de la Biblioteca Francesc Candel, que s'ha traslladat del parc de Can Sabaté, que va obrir les portes l'any 1987 i que va prendre el nom de l'escriptor i veí del barri Francesc Candel, autor compromès que ha escrit bàsicament sobre Catalunya i la immigració.

La Biblioteca Francesc Candel ocupa part d'un dels antics edificis que componen l'espai conegut popularment com a "illa Philips", concretament el de la fàbrica de làmpades elèctriques d'aquesta marca construïda el 1954. La remodelació i adequació de l'edifici per ser la seu de la nova biblioteca i el CAP de la Marina van ser obra de l'arquitecte Josep Lluís Canosa i Magret.

Té una superfície de 2.091 metres quadrats distribuïts en dues plantes: a la planta baixa es troba la sala d'actes, la zona de diaris i revistes i la cafeteria. A la primera planta hi ha la part del fons general, la sala infantil, l'Espai Multimèdia i d'internet i l'àrea de música i cinema, amb accés a una terrassa.