Videojocs

Aquesta secció inclou jocs per a les diverses plataformes (DS, PSP, PS2, PS3, PS4, PSV, Xbox, Wii), amb una presència proporcionada de la varietat de gèneres existents (d'acció, d'aventura, d'habilitat, d'estratègia, educatius, d'esports...) i una atenció particular als videojocs de conducció, tenint en compte l'especialitat en automobilisme de la biblioteca.

L'aposta pels videojocs parteix de la convicció que, més enllà del seu caràcter de mer entreteniment, exerciten els reflexos, l'agilitat mental, la destresa manual i la capacitat tàctica, entre altres aspectes. Habilitats que es poden seguir desenvolupant durant les diverses etapes de la vida. Per això la col·lecció incorpora videojocs per a totes les edats.

La classificació s'ha fet per plataformes:

La biblioteca disposa d'una llista (en paper o digital) per poder-los reservar en cas que no estiguin disponibles.

Podeu trobar els videojocs a la zona d’audiovisuals de la 1a planta de la biblioteca.

Eines útils

La guia "Qui posa les regles del joc?" és una eina útil per orientar famílies i educadors en l'elecció i l'ús dels videojocs. Es tracta d'una iniciativa del l'Ajuntament de Barcelona que, en col·laboració amb altres entitats, pretén donar resposta a alguns dels interrogants que sorgeixen a l'hora de supervisar la interacció d'infants i d'adolescents amb els videojocs. Entre altres qüestions, detalla els tipus de videojocs que es poden trobar al mercat i a la xarxa, n'assenyala els valors positius i ajuda a preveure'n i a minimitzar-ne els possibles efectes adversos.

Per estar al corrent de tot allò relacionat amb el món del videojoc, també podeu consultar el web d'aDeSe (Associació Espanyola de Distribuïdors i Editors de Software d'Entreteniment).

I per conèixer les darreres novetats i les opinions dels usuaris, us proposem aquests webs: Eurogamer, o 3djuegos.