Fons Francesc Candel

Amb aquest fons especial la biblioteca ret homenatge a l'escriptor i periodista local Francesc Candel, del qual pren el nom. La importància de Candel al barri de la Zona Franca rau en el fet que va ser el primer a donar a conèixer la vida quotidiana de la classe treballadora dels barris marginals de les grans ciutats, com les de Barcelona amb l'arribada de l'onada migratòria els anys seixanta. I també perquè, més tard, va assumir el paper de portaveu dels primers immigrants no espanyols arribats a Catalunya, en favor de la cohesió social.

Aquest fons, ubicat a la sala d'adults de la primera planta juntament amb la col·lecció local, comprèn la seva obra de manera íntegra, entre les quals cal destacar la novel·la Donde la ciudad cambia su nombre (1957), Els altres catalans (1964), la seva obra més coneguda i que va ampliar amb Encara més sobre els altres catalans (1973) i Els altres catalans vint anys després (1985), o les seves memòries: Crònica informal, sentimental i incompleta: 1936-1986 .

També s'hi troben entrevistes, homenatges, visions i valoracions sobre la seva obra i la seva vida, i els llibres biogràfics. El més destacat, sens dubte, és: La providència es diu Paco (2008) del periodista i escriptor Genís Sinca, l'única biografia autoritzada de Candel.

Tots els documents inclosos en aquest apartat es poden agafar en préstec sempre que l'obra estigui duplicada. Només aquells dels quals es disposa d'un sol exemplar estan exclosos de préstec perquè tothom pugui consultar-los a la sala de lectura de la biblioteca.

Enllaços relacionats: