Còmic germànic

La Biblioteca Francesc Candel fa un pas més en la seva voluntat de promoure el diàleg entre cultures i l’aprenentatge al llarg de la vida amb la creació del nou fons de còmic germànic.

Aquest fons, creat en col·laboració amb el Goethe Institut de Barcelona, és únic a la ciutat i s’articula al voltant dels països de parla alemanya:  Alemanya, Àustria i Suïssa. El fons consta de còmics en castellà, català i alemany de temàtiques diverses: hi podem trobar obres d’artistes com l’humorista Ralf König o Thomas Ott, biografies gràfiques de personatges cèlebres com Freud, Marx, Hitler o Stefan Zweig, adaptacions  de clàssics de la literatura com El diari d’Anna Frank o El procés, de Franz Kafka, còmics històrics sobre la Segona Guerra Mundial com Maus o relats de joves europeus que emigren a Berlín, com el  Berlín 2.0, d’Alberto Madrigal.

Episodis, indrets i personatges clau de la història d’Europa prenen vida gràcies als colors vibrants de les vinyetes, ens recorden d’on venim, ens permeten entendre el nostre present i reflexionar sobre quin volem que sigui el nostre futur.