Dansa

L'any 2011 va obrir les portes El Graner, un nou espai per a la creació de dansa, al mateix edifici de la biblioteca. Aquest centre s'inclou dins el programa Fàbriques de creació de l'Ajuntament de Barcelona i està gestionat pel Mercat de les Flors. La biblioteca va decidir aprofitar l'expertesa d'El Graner per posar en marxa un centre d'interès al voltant de la dansa.

La finalitat d'aquest centre d'interès és acostar la dansa a tothom. Per això inclou documents que tracten aquesta art escènica des de tots els punts de vista. Està pensat tant per a experts com per a persones que hi van per primera vegada. La voluntat és posar la dansa a l'abast de totes les sensibilitats i de tots els nivells de coneixement sobre la matèria. Conèixer-ne la història i la projecció futura.

La biblioteca disposa de DVD pràctics per aprendre a ballar sevillanes, dansa del ventre, hip-hop, txa-txa-txa i rock&roll. Hi ha llibres que relacionen dansa i salut ( fisiologia, teràpia, psicoteràpia); documents que situen la dansa en el punt de trobada amb altres arts, com ara la dramatúrgia, la música, l' arquitectura o el cinema; podreu investigar la intersecció entre dansa i alguns àmbits del coneixement, com ara la literatura o la filosofia, així com disposar de documents que mostren les seves possibilitats en l' educació infantil.

També pretén ser un centre documental per als professionals de la dansa: incorpora llibres sobre coreografies, pràctica i tècnica d'expressió corporal i prevenció de lesions, llibres per entendre la gestió de les arts escèniques o reculls documentals de congressos sobre el present i el futur de la dansa.

Conté alguns dels noms propis fonamentals de la dansa, com ara Isadora Duncan, Pina Bausch, Nacho Duato, Susan Au o Catherine Diverrès, i les seves reflexions al voltant d'aquesta art escènica.

I també s'hi han inclòs documents en format DVD que ens apropen a les grans companyies de dansa per tal que gaudim d'aquest gran espectacle amb companyies tant clàssiques com contemporànies.

La col·lecció s'ampliarà cada any i la biblioteca comptarà, com ho ha fet ja, amb la col·laboració d'El Graner per a l'assessorament en les adquisicions.

Podeu trobar aquest centre d'interès a la primera planta de la biblioteca.