Col·lecció Eixample

La col·lecció local està formada per documents que fan referència al districte de l'Eixample i al barri de la Sagrada Família, a més d'obres escrites per autors vinculats a l'entorn. Hi trobareu documents en diversos suports i formats (llibres, revistes, audiovisuals, fullets, dossiers, etcètera). Aquest fons es localitza a la tercera planta i s'identifica amb les sigles CL.

Si teniu documents relacionats amb el districte de l'Eixample (dels seus barris, personatges, etcètera) i els voleu cedir a la biblioteca, no ho dubteu. Poseu-vos en contacte amb la Biblioteca Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte.

Podeu trobar-hi informació sobre els temes següents:

L'Eixample i els seus escriptors

Les biblioteques de l'Eixample proposen mostrar la col·lecció local des d'una perspectiva diferent. Així, s'ha preparat una selecció d'escriptors vius i contemporanis, vinculats a l'Eixample, i cada biblioteca del districte se centrarà en profunditat en dos autors.
La tria d'escriptors és la següent:

Al voltant d'aquesta col·lecció es programa un cicle de sis xerrades amb els autors, un a cada biblioteca. La inauguració del cicle tindrà lloc a la Biblioteca Sagrada Família.

Vídeo: 

Vides parlades 2. Jocs, festes, esports i vida al carrer 

A banda dels testimonis gràfics recollits a les exposicions de fotografia i dels records escrits fruit del taller de literatura, de vegades, la memòria dels veïns i veïnes només es manifesta de manera oral. Per recollir aquests testimonis l’any 2017 vam engegar ‘Vides parlades’, tertúlies enregistrades, de periodicitat anual i amb temàtiques paral·leles als temes de les exposicions fotogràfiques. El 2017, “Vides Parlades 1” sobre la incorporació de les joves al món del treball en el període franquista i el mes de maig del 2018, “Vides Parlades 2”, sobre l’ús dels espais públics 50/60 anys enrere. Les festes, els esports, etc, al carrer.

 

[re]talls del passat: Projecte fotogràfic sobre la memoria histórica del Barri Sagrada Família

Abans tot això eren fabriques: "Exposició que aplega una selecció de fotografies cedides per entitats i particulars sobre la vida laboral del barri del poblet, actualment Sagrada Família, fent incidència en el passat obrer, industrial i d'acollida.

Llavors fèiem vida al carrer: "Exposició fotogràfica, producte de les aportacions de persones i entitats del barri, recull testimonis gràfics sobre les activitats que abans es feien a la vida pública, que ens fan reflexionar sobre els canvis de costums en les vides privades de les persones en els darrers 70 anys."