Rol

Els jocs de rol són una experiència de narració en grup, cooperativa, en la qual un dels jugadors pren la veu del narrador de la història, al mateix temps que els altres donen veu als seus protagonistes.

Per jugar a rol només es necessiten:

  • Els manuals bàsics, que donen les regles de joc i l'ambientació.
  • Daus de 4, 6, 8, 10 o 20 cares, segons el reglament.
  • Una aventura o "mòdul", que seria el guió de la partida.
  • Molta imaginació i ganes de passar-s'ho bé.

Els jocs de rol fomenten la col·laboració entre els jugadors, la comunicació, les habilitats socials, les dots interpretatives i l'ús de la imaginació. A més, molts es basen o s'inspiren en pel·lícules i llibres, i són molt útils per ajudar a fomentar la lectura.

A la biblioteca hem intentat combinar una selecció àmplia de manuals bàsics de temàtica variada i d'aventures genèriques, aptes per a qualsevol sistema de joc, però no ens hem oblidat dels títols clàssics que han desenvolupat tot un univers narratiu al seu voltant.

Hi ha jocs de fantasia, com Conan o Dungeons and Dragons, i les seves ambientacions (Reinos Olvidados, Midnight o Eberron), Hack Master, Juego de Tronos, o Warhammer Fantasy Roleplay; de terror, com La Llamada de Cthulhu; de superherois i ciència-ficció, com Mutants & Masterminds o Star Wars, o —per què ens hem de limitar?— de tot a la vegada, com Dark Heresy (Warhammer 40K).

rol