Il·lustració científica

La Biblioteca Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte ha creat un centre d'interès en il·lustració científica aprofitant l'especialització en ciència i medi ambient. Per plasmar el centre d'interès, la biblioteca ha tingut el suport de l'Associació Catalana de Comunicació Científica, impulsors del projecte "Il·lustraciència".

El fons d'il·lustració científica, que trobaràs a la tercera planta de la biblioteca, té com a objectiu apropar-te la ciència a través de la il·lustració. Per això inclou documents de diversos àmbits del coneixement, especialment ciències com la biologia, la zoologia o la botànica, encara que també preveu altres temàtiques, com ara les guies de camp, la geografia, la cartografia o les expedicions científiques. També disposa de documents que repassen la figura d'il·lustradors i científics, com ara Eugeni Sierra, Pius Font i Quer o Jordi Sabater Pi.

Amb la creació d'aquest centre d'interès, la biblioteca vol aprofitar per dur a terme activitats, tallers i exposicions relacionades amb la il·lustració científica, a més d'elaborar guies de lectura i oferir informació sobre aquest camp del coneixement.