52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Malgrat tot, no parem

Xarxa de Centres Cívics de Barcelona
Durant el confinament sanitari
 • Art i exposicions
 • Ciència i tecnologia
 • Ciències socials
 • Cinema
 • Circ
 • Dansa
 • Divulgació
 • DIY
 • Familiar
 • Fotografia
 • Gastronomia
 • Literatura
 • Música
 • Rutes i visites
 • Tallers
 • Teatre

Aquestes propostes ja han passat

Propostes per continuar actius des de casa

La situació de confinament en la que ens trobem tots plegats ha capgirat de dalt a baix el nostre dia a dia. Els Centres Cívics de Barcelona, com ja sabeu, hem tancat les portes fins que l'emergència sanitària ho requereixi, però no volem deixar de proposar-vos activitats de tota mena per tal de fer més grata l'espera.

Des d'aquest espai anirem actualitzant les iniciatives que vagin sorgint a les xarxes socials: per a les criatures, per a desenvolupar una afició, per fer una mica d'exercici, per veure un espectacle, per posar-se a la cuina, per escoltar un concert... Ara més que mai, seguiu els centres cívics a les xarxes! Trobareu tots els perfils disponibles des d'aquest enllaç.

MÚSICA | FOTOGRAFIA | PROGRAMACIÓ EXTRA | TALLERS I RECURSOS VARIATS | EXPOSICIONS | INFANTILS | JOCS I REPTES | DIVULGACIÓ | CONVOCATÒRIES | ESPECIAL SANT JORDI | LA PRIMAVERA ALS CC |
 
 
MÚSICA

>> Més activitats musicals <<

A més de totes les propostes de concerts en obert que podeu seguir per diverses webs de grans sales de tot el món i que us recomanen des del CC Pere Pruna #PerePrunaRecomana, el CC Matas i Ramis, el CC Urgell o el CC Navas, vosaltres també podeu col·laborar en la programació musical de les llistes d'Spotify que han creat per a l'ocasió el CC Albareda (Cançons que són casa), el CC Casa Golferichs (Vull que coneguis aquesta cançó), el CC Can Deu (Música des de casa), el CC Pere Pruna (Cicle de música religiosa, en consonància amb el seu cicle anual)  i el CC Trinitat Vella (Músiques confinades).

No us perdeu els concerts en directe del CC Tomasa Cuevas! Cada divendres a les 19.00 h des de Facebook i Twitter. A més a més, el CC Navas us ofereix, des del seu canal de YouTube, alguns clips dels concerts que s'han fet al centre. En trobareu de La Chunga, de la Lidia Mora & Ruselito, de The lazy lies o una cançó La minyona dins l'homenatge a Ignasi Iglésias, només per posar alguns exemples.
 
 
FOTOGRAFIA

>> Més activitats fotogràfiques <<

Fixar-se en detalls del nostre dia a dia és l'objectiu dels reptes que proposen des del CC Sant Andreu. Cada dia, la Claudia Frontino, professora del centre, tria un tema per desenvolupar amb la càmera i que serveix per explicar bases de la fotografia, així com a punt de partida per a qui vulgui seguir la iniciativa. Des del CC Can Deu, el mestre de fotografia Rodrigo Stocco, proposa un repte per convertir petits objectes quotidians en temes per a captar amb la càmera. Gots, coberts, el què hi ha a la nevera, paper wc o coses que escriuen són alguns dels subjectes #FotosDesDeCasa proposats. Els resultats són espectaculars.

Més reptes! El CC Joan Oliver - Pere Quart volen omplir Instagram de flors i plantes i per aquest motiu us demanen imatges amb el verd que us envolta. Etiqueteu el centre i us ajudaran a difondre la fotografia. Però també volen conèixer el vostre dia a dia i us proposen Un dia de confinament en 5 imatges : cinc imatges que defineixin la vostra jornada confinats amb l'etiqueta #UnDiaDeConfinament.

La participació des de casa també és el punt clau del bon dia del CC Besòs. Cada dia comparteixen una imatge del barri des d'una finestra que han rebut al correu. El CC Trinitat Vella és un altre dels equipaments de la xarxa que demana les vistes des de casa amb el #FinestraChallenge dins el cicle #ConfinadesAlaCultura.

Les vistes des de la finestra també són el subjecte del Calidoscopi cultural adaptat a aquests dies de confinament. L'edició d'enguany, dedicada a la fotografia i comissariada per Samuel Aranda, es titula Imatge, identitats i territori. El projecte, iniciativa del Districte de Sant Andreu i on hi participen els set centres cívics de la zona, proposa fotografiar les vistes de la finestra de casa i compartint-la a les xarxes amb l'etiqueta #Calidoscopi20 i les relatives a cada barri #BaróDesDeLaFinestra (CC Baró de Viver), #BonDiaBonPastor (CC Bon Pastor), #NavasDesDeLaFinestra (CC Navas),  #LaSagreraFinestra (CC La Sagrera – La barraca), #SantAndreuFinestra (CC Sant Andreu), #CongrésIndiansFinestra (CC Can Clariana Cultural). Amb les imatges rebudes, es crearà un mapa geolocalitzador.

I precisament, més finestres, aquestes, obertes a la història. Finestres de la memòria, el projecte d'interacció social per a la recuperació de la memòria històrica visual de l'Eixample del CC Casa Elizalde obre perfil a Instagram. Podeu participar-hi aportant les imatges de la família.
 
 
PROGRAMACIÓ EXTRA

Des del Districte d'Horta-Guinardó, amb la col·laboració del CC El Carmel, CC Teixonera, CC Casa Groga i CC Guinardó, arriba la Cultura Confitada, un programa d'activitats a mig camí entre l'entreteniment, l'esport i la divulgació cultural. Cada dia, d'onze a una i de sis a vuit, al canal de YouTube creat per a l'ocasió.

Al CC Trinitat Vella han començat el cicle #CONFINADESalacultura. L'equipament de Sant Andreu proposa tallers com el d'iniciació a la guitarra espanyola que es poden seguir en directe des del seu perfil d'Instagram. Però tenen molts més asos a la màniga!

Des del CC Ateneu Fort Pienc també proposen una programació extra creada especialment per aquests dies. Els dilluns els dediquen a les arts plàstiques, els dimarts és el torn de recuperar les xerrades que s'han fet al centre, els dimecres hi haurà música amb el cicle Viu els vespres de jazz a casa, els dijous toca cinema amb cicles temàtics com fan habitualment i finalment, els divendres és el torn de la música clàssica amb el cicle Bon dia amb clàssics. Cada dia, a les 12.00 h, una nova proposta.

El CC Urgell, des de l'Eixample, han creat igualment la nova programació #UrgellACasa seguint l'agenda habitual del centre tot i adaptant-se a les noves circumstàncies. Des dels seus canals de difusió, els dilluns podreu seguir les conferències d'humanitats, així com dimarts giraran entorn la salut i la ciència. Els dimecres hi trobareu recomanacions de tallers creatius i d'humanitats, els dijous els reserven per a la música antiga, clàssica i contemporània, mentre que divendres la dediquen al jazz i a les arts escèniques. Finalment, el cap de setmana és el temps per passar en família amb continguts per a la canalla #CasalInfantilUrgellaCasa.

Si voleu conèixer una mica més el personal del CC Parc Sandaru, aficions i interessos, no us perdeu els vídeos de nova creació Confinated Productions #SandaruConfinat. Riureu una estona!
 
 
TALLERS I RECURSOS VARIATS

El punt fort dels centres cívics és la quantitat de tallers que es poden seguir al llarg de tot l'any. Malauradament, durant un temps tindrem les portes dels equipaments tancades, però si seguiu els cinquanta-dos centres a les xarxes socials, podeu seguir fent algunes activitats dirigides. La majoria de centres es fan ressò de les sessions que ofereix generosament el personal docent: ioga, pilates, balls i danses de tots els estils, gastronomia, dibuix i pintura...

No perdre el ritme de tallers durant la setmana és l'objectiu del CC Baró de Viver. De dilluns a divendres, a les 17.00 h i des del canal de YouTube, tenen propostes per a vosaltres: teatre, cuina, contes (cada dijous!), exposicions...

Què, #femCanCastelloDesDeCasa? Amb la mateixa idea de seguir fent activitats puntuals, però sobre les propostes que els vulgueu enviar vosaltres, al CC Can Castelló tenen un seguit d'activitats físiques, cuina, cultura, dansa, exposicions, llengües...

#JoEmQuedoaCasa, diuen des del CC Can Verdaguer i per tal que el confinament sigui més amè ens ofereixen un seguit de vídeos per poder seguir còmodament de dansa, benestar i salut, informàtica, medi ambient i estalvi energètic, teatre, per a les criatures, però també un seguit d'exposicions i conferències que s'han fet al centre.

Al CC Besòs, els tallers que posen a l'abast són sobretot relacionats amb la dansa. Consulteu-los al canal de YouTube Yo me confino i llanceu-vos a ballar sevillanes, rumba, merengue...

El CC Vil·la Urània ha fet el recopilatori #Vil·laUràniaDesDeCasa amb els recursos que us posa a l'abast i que sobretot potencien els dos punts forts de l'equipament, la divulgació científica i tota la comunitat DIY tèxtil, tot i que hi podeu trobar espai per a desenvolupar l'anglès, la gastronomia, mantenir-se en forma...

Si us agrada la cuina, seguiu #aTaulaDesDeCasa a les xarxes del CC El Sortidor perquè potencien el seu vessant més gastronòmic compartint les receptes que han elaborat als seus tallers i cicles. Però si us decanteu per la creació, us animem a participar en la creació de poesia en qualsevol format (text, fotografia, pintura, etc) com proposen al CC Josep Maria Trias i Peitx i a compartir-ho a les xarxes o enviar-ho per correu. I si, al CC Zona Nord volen que et converteixis en mestre i mostris #QuèPotsFerDesDeCasa. T'hi animes?

Tallers, xerrades, documentals, entrevistes... és el que podràs veure al canal #EnsQuedemaCasa del CC Guinardó! Cada dia, de 10.00 h a 11.00 h i de 16.00 h a 18.00 h.
 
 
EXPOSICIONS

>> Més exposicions <<

El CC Trinitat Vella recorden els dies que van capgirar Barcelona amb la mostra en línia La nevada del 62: l'altre confinament també proposen la visita a Cómo somos, cómo nos quieren y cómo nos sentimos del grup Peluquitas. L'exposició Monotips: experiència gràfica del CC Baró de Viver és el resultat del taller de gravat fet amb l’escola Baró de Viver i el grup Temps de Dona. Des del CC Convent de Sant Agustí ens conviden a visitar Patas arriba de la Graciela Contreras Guzmán. El CC Can Deu, ubicat en un edifici majestuós, comparteixen el seu patrimoni dins la mostra Modernisme català. I des del CC Can Felipa comparteix el document Nadie sabe que los gérmenes acaban de llegar editada amb els continguts de la mostra homònima que es va poder veure al centre. Una nova manera de visitar les exposicions!
 
 
INFANTILS

>> Més activitats familiars <<

Per a la canalla també hi ha una mica de tot. Però per a les criatures a qui agrada construir i crear, no us perdeu els #MakerReptes! Una iniciativa de MakerConvent i Joves Acció Convent del CC Convent de Sant Agustí que promou la creativitat i l'esperit maker des de casa. Es fa per Instagram (@makerconvent i @makerconnecta) i té el suport web. Pareu atenció, també, a les propostes de treballs manuals #ElRaconetVF del CC Vil·la Florida per a la quitxalla, als Contes sota l'escala del CC Casa Orlandai, a El casal a casa! per fer en família del CC Cotxeres Borrell amb jocs, materials, recursos i reptes, als contes que expliquen cada dijous al CC Baró de Viver i que ja hem comentat abans...
 
 
CONVOCATÒRIES
Si bé la programació presencial s'ha hagut d'ajornar, la feina rere les portes no para i ja pensem en el dia que us podrem tornar a rebre amb els braços oberts. Per aquest motiu, les convocatòries dels centres cívics continuen esperant les vostres propostes.

Activitats relacionades