Premi Comerç de Barcelona

 

Premi "Comerç Barcelona"

Barcelona és una ciutat dinàmica, creativa i oberta, amb una àmplia oferta cultural i empresarial reconeguda a tot Europa. Hi destaca la gran oferta comercial i associativa, que representa una font de riquesa i que és l'eix vertebrador de la vida a la ciutat. Durant la pandèmia, el comerç de Barcelona ha seguit demostrant que és un dels actors clau de la nostra ciutat, treballant per enfortir la cohesió dels barris, atendre els veïns i veïnes i seguir creixent en la seva presència al món digital.

Després de dos anys de mesures i restriccions, volem reconèixer de nou la contribució dels nostres comerciants a la ciutat. Per això, la Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l'Ajuntament de Barcelona, organitza la 23a edició del Premi Comerç de Barcelona, unificat amb el Premi Mercats de Barcelona. Els guardons consten de sis modalitats i una menció especial a l'esforç i la resiliència del sector del comerç durant la pandèmia.

Botigues de Barcelona Botigues de Barcelona Botigues de Barcelona

 

Premis per a tot tipus de comerços,

perquè a Barcelona hi ha de tot

Premi al comerç innovador de l’any

Adreçat a reconèixer la iniciativa empresarial que representi una notable aportació al sector comercial de la ciutat i que la seva proposta es constitueixi com un referent del comerç de Barcelona com a nou model de negoci.

 

Premi al comerç de proximitat

En reconeixement del comerç que, per la seva implantació i la mateixa identitat, desenvolupa una funció social i alhora vertebradora en la trama urbana. Aspectes destacats de la modalitat: la singularitat, la referència territorial, la vocació de servei, i les xarxes de col·laboració.

Premi Albert González a la tasca de contribució a la promoció i coneixement del comerç de la ciutat

En reconeixement de la persona professional, empresària, empleada que amb la seva trajectòria professional o lideratge contribueixi o hagi contribuït al desenvolupament, la millora, la dinamització, o la promoció del comerç de Barcelona i dels valors que són inherents al comerç de trama urbana: proximitat, innovació, sostenibilitat i emprenedoria.  

 

Premi al comerç sostenible

En reconeixement del comerç que en l’execució de la seva activitat (producte, processos de venta o elaboració, i servei) incorpori bones pràctiques i un compromís per la corresponsabilitat, la proximitat i la diversitat davant el client i el territori.

Premi al comerç emblemàtic

En reconeixement d'aquell establiment comercial emblemàtic en actiu que formi part del catàleg del patrimoni arquitectònic, històric-artístic i paisatgístic dels establiments emblemàtics de Barcelona i que destaqui per la seva singularitat en la seva activitat comercial, en la preservació i manteniment dels elements catalogats.

Premi Mercats de Barcelona, Jordi Maymó

Aquesta modalitat consta de dues subcategories: 

1. Premi a la millor iniciativa individual d’un establiment d’un mercat municipal de la ciutat de Barcelona: en reconeixement de la singularitat de determinats establiments comercials presents a la xarxa de mercats municipals de la ciutat de Barcelona.

2. Premi a la millor iniciativa col·lectiva per a la dinamització d’un mercat municipal de la ciutat de Barcelona.

Menció especial

La menció especial vol reconèixer l’esforç i resiliència del sector del comerç durant la pandèmia. Alhora, vol posar en valor la seva capacitat d’adaptació, la seva resposta solidària i el seu compromís i generositat, que han evidenciat que són part fonamental de la vida dels barris de la nostra ciutat, també en situacions límit.

El termini de presentació de les candidatures està tancat.

 

    Descarrega't el PDF amb les bases legals  Descarrega les Bases

   > Membres del jurat 2022

 

 

 

  

 

 

Torna a "Foment del comerç de proximitat"