Premis a les millors iniciatives comercials de la ciutat
La 25a edició dels premis Comerç de Barcelona reconeix les iniciatives comercials de la ciutat del 2024 amb categories com el millor model de negoci, el comerç de proximitat i el comerç emblemàtic. Durant la gala també s’han lliurat els guardons de la 13a edició dels premis Mercats de Barcelona.
L’alcalde, Jaume Collboni, i la regidora de Comerç, Raquel Gil, han entregat els premis Comerç de Barcelona a les iniciatives comercials més destacades de l’any.
La Unión Suiza, amb gairebé 185 anys d’història, ha estat guardonada amb el premi al millor model de negoci, per ser una de les empreses catalanes més emblemàtiques en el sector de la joieria i la rellotgeria de luxe.
El premi al comerç de proximitat ha estat per a l’establiment IDONI – Bon Cor, una botiga cooperativa que aposta per la sostenibilitat i el consum responsable. Núria Paricio, actual directora institucional de Barcelona Oberta, ha estat reconeguda amb el premi Albert González a la promoció del comerç per la seva visió estratègica i la seva capacitat de generar sinergies entre el comerç i la comunitat.
La Sombrerería Obach, fundada el 1924 i gestionada per la quarta generació familiar, ha rebut el premi al comerç emblemàtic. I aquest any també s’ha atorgat una menció especial a l’Herboristeria del Rei, fundada el 1823, que amb més de 200 anys d’història és una joia del patrimoni comercial de Barcelona.
El guardó també integra el premi Mercats de Barcelona – Jordi Maymó, que enguany arriba a la tretzena edició. Com a iniciativa individual s’ha guardonat la parada Cardiel Sabaters, dels Encants de Sant Antoni, amb més de 60 anys d’història, i com a iniciativa col·lectiva, l’Associació de Comerciants del Mercat de Lesseps, exemple de dinamització del comerç de barri.
A l’acte, celebrat a la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), hi han assistit unes quatre-centes persones, entre representants de les associacions, dels eixos comercials i dels mercats municipals de la ciutat.
Els premis els organitza la Direcció de Comerç, Restauració i Alimentació de l’Ajuntament de Barcelona i reconeixen l’esforç de les persones que treballen darrere el taulell, les responsables d’omplir els carrers de Barcelona d’un comerç innovador, sostenible i d’una gran qualitat.