Sant Antoni celebra deu dies de Festa Major

09/01/2024 - 09:53 h

El barri de Sant Antoni obre el calendari festiu de la ciutat amb la celebració de la seva Festa Major, la primera de l’any! Del 12 al 21 de gener, el barri vibrarà amb un programa que combina els actes d’arrel tradicional amb activitats reivindicatives, culturals, lúdiques i esportives.

La Festa Major de Sant Antoni ens convida a gaudir de més de 145 activitats, unes 45 de les quals adreçades als infants i joves. Està organitzada per més de setanta entitats, col·lectius i equipaments que formen part de la Comissió de Festa Major.

Algunes de les activitats ja són prou conegudes, com la Cavalcada dels Tres Tombs, la Cursa Moritz Sant Antoni, la tarda de gegants, el correfoc, el tradicional concurs de paelles o els concerts a l’Envelat, que estarà situat per primera vegada a la cruïlla dels carrers de Floridablanca i Vilamarí.

Un altre escenari nou de les festes són els Jardinets del Talia, que acolliran diferents activitats, com un espectacle infantil de titelles a càrrec de la companyia La Boia Teatre o l’espectacle ‘La reina del cuplet del s.XXI’ a càrrec de Glòria Ribera.

Dins del programa, destaquen 35 novetats, amb moltes propostes de teatre, xerrades i música.  A més, s’han organitzat tallers a la cuina comunitària, lectures poètiques al Mercat i la XV trobada itinerant de percussió solidària.

El pregó de Festa Major se celebrarà el dissabte 13 de gener, a les 11 hores, als jardinets de l’Alguer, i anirà a càrrec de Maria Masclans, presidenta del fresc del Mercat de Sant Antoni i distingida amb la Medalla d’Honor de la ciutat del 2023. L’acte comptarà amb el servei d’interpretació en llengua de signes. Després del pregó, tindrà lloc la cercavila d’inici. No us perdeu l’estrena del nou vestit de la geganta Rita!

Fins al 10 de febrer estarà obert el 20è Concurs del cartell anunciador i el 14è Concurs de dibuix infantil per als cartells de la Festa Major del 2025. Podeu consultar les bases i condicions al web del Centre Cívic Casa Golferichs. Fins al 9 de febrer, estarà obert el 28è Concurs fotogràfic popular del barri.

Per a més informació, podeu descarregar el programa complet aquí. També podeu consultar el programa actualitzat i totes les recomanacions per gaudir al màxim de la festa al web de la Festa Major de Sant Antoni.