Informació pràctica per gaudir de la Festa Major de Sant Antoni

11/01/2024 - 15:59 h

Del 12 al 21 de gener, el barri de Sant Antoni celebra la seva Festa Major. A continuació t’expliquem la informació més pràctica perquè puguis gaudir-la al màxim.

On puc consultar el programa d’activitats?

Pots descarregar el programa en aquest enllaç. Trobaràs tota la programació detallada i actualitzada al web de la Festa Major de Sant Antoni.

Activitats amb mesures d’accessibilitat

Les entitats del barri treballen per fer una festa més inclusiva amb espais i activitats pensades per a tothom. Enguany, tots els equipaments són accessibles per a persones amb mobilitat reduïda i el programa inclou diverses activitats amb interpretació en llengua catalana de signes, audiodescripció i subtítols.

Talls de carrers

Els carrers i places del barri s’omplen d’activitats. Encara que la majoria d’aquestes activitats no tindran cap afectació a la mobilitat, a continuació detallem els principals talls de carrers:

  • Cruïlla de Floridablanca amb Vilamarí: enguany l’Envelat se situa en aquesta nova ubicació, durant tots els dies de Festa Major.
  • Avinguda Mistral i carrer Floridablanca, entre Entença i Rocafort: del 12 al 28 de gener amb motiu de la  instal·lació de la fira d’atraccions.
  • Carrer Floridablanca, entre Rocafort i Calàbria: el divendres 12 de gener amb motiu de la celebració de la Totiferra, de 20.30 a 2 hores.
  • Ronda de Sant Antoni, entre Casanova i Muntaner: diumenge 14 de gener per l’activitat ‘Música i vermut a la Fàbrica’, de 12.30 a 17 hores, davant la Fàbrica Moritz.
  • Carrer Comte Borrell, entre Manso i Parlament: el diumenge 14 de gener restarà tallat per una jornada d’activitats al carrer,que començarà a les 10 hores amb el tradicional concurs de paelles.
  • Marqués de Campo Sagrado, entre Comte Borrell i Viladomat:  el divendres 19 de gener per la celebració del concert Festantoni, que té lloc de 23 a 2 hores.
  • Carrer Comte d’Urgell, entre Tamarit i Floridablanca: el dissabte 20 de gener amb motiu de la Fira de la cervesa artesana, que se celebrarà des de les 10 hores fins a la mitjanit.

A més, hi ha altres activitats itinerants, com les cercaviles, els correfocs, la cursa popular, la bicicletada familiar i la Cavalcada dels Tres Tombs, que poden comportar afectacions puntuals al llarg del seu recorregut.

Punts Lila
La Festa Major de Sant Antoni vol ser un espai lliure de violència masclista i per aquest motiu es farà una tasca de prevenció, amb la instal·lació de punts lila en alguns concerts:

  • Divendres 12 de gener, de 20.30 a 2 hores. Activitat: Totiferra (carrer Floridablanca, entre Rocafort i Calàbria).
  • Dissabte 13 de gener, de 21 a 2 hores. Activitat: concert Claris (avinguda Mistral amb Entença).
  • Divendres 19 de gener, de 23 a 2 hores. Activitat: concert Festantoni (Marqués de Campo Sagrado amb Viladomat).

Mantenir una bona convivència és cosa de tots! Quan tornis a casa, recorda respectar el descans del veïnat.