Dia Mundial de l'Activitat Física: Un impuls per a la salut i el benestar

En el marc de la promoció d'estils de vida saludables, avui se celebra el Dia Mundial de l'Activitat Física.

..
06/04/2024 - 12:40 h

Aquesta jornada, impulsada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), pretén conscienciar la ciutadania sobre la importància d’integrar l’activitat física regular en la rutina diària per tal de gaudir d’una salut i un benestar òptims.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Barcelona Esports (IBE), ofereix una àmplia gamma d’iniciatives i programes per promoure la vida activa entre la ciutadania de totes les edats i nivells.

La xarxa de 40 centres esportius municipals (CEMs) de la ciutat ofereix una gran varietat d’activitats i serveis adaptats a totes les preferències i nivells. A més, l’IBE promou l’activitat física a l’aire lliure amb programes com:

  • Programa Activa’t als parcs:  Aquest programa consisteix en sessions gratuïtes d’exercici físic a l’aire lliure que es duen a terme en diferents parcs i jardins de la ciutat durant tot l’any, excepte a l’agost i els dies festius. El programa combina dues tipologies d’activitats: gimnàstiques orientals com el taitxí i el txikung, que proposen moviments suaus i harmònics centrats en la respiració i la concentració mental, i sessions de motricitat i memòria, dissenyades per estimular les capacitats cognitives a través de l’exercici físic.
  • Caminades Barnatresc: Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració entre l’IBE i l’Associació d’Entitats Excursionistes del Barcelonès (AEEB) i té com a objectiu promoure el senderisme urbà a Barcelona. A través de Barnatresc, s’ofereixen rutes guiades per diferents espais i barris de la ciutat, convertint el desplaçament a peu en una activitat física saludable i socialitzadora.

L’IBE també treballa per promoure l’activitat física entre els infants i joves amb una àmplia oferta d’activitats esportives dins i fora de l’horari escolar. L’objectiu és incorporar hàbits saludables des de ben petits.

A més d’aquestes iniciatives, l’Ajuntament de Barcelona posa a disposició de la ciutadania circuits gimnàstics a l’aire lliure distribuïts per tota la ciutat, així com el Pavelló Blau, un projecte que consisteix principalment en desenvolupar el front litoral barceloní com a gran escenari de la pràctica esportiva.