El 7 de novembre torna la Zurich Marató Barcelona

Obertes les inscripcions per a l'edició del 2021, sota el lema “Aquest any, si corres, ja has guanyat”.

La Zurich Marató Barcelona 2021 encara els últims 5 mesos previs a la seva celebració amb optimisme i ganes de recuperar el caràcter esportiu i festiu que la caracteritza. Per assolir-ho,  s’han obert les inscripcions per aquells corredors i corredores que vulguin participar el pròxim 7 de novembre.

Més d’un any després d’haver hagut de cancel·lar-se l’edició del 2020, comença el compte enrere per celebrar una de les edicions més especials de la història. La Zurich Marató Barcelona torna amb més força, ganes i il·lusió que mai el pròxim 7 de novembre. I ho fa amb nombroses novetats que es notaran des del moment que les persones participants realitzin la seva inscripció.

Obrim inscripcions per participar en una de les experiències més màgiques que es poden viure a la ciutat de Barcelona: córrer la Zurich Marató Barcelona. Desprès d’haver-se cancel·lat l’edició 2020, el 7 de novembre Barcelona tornarà a ser un referent mundial en el món del running, i donarem un pas més cap a la recuperació de la normalitat esportiva a la ciutat”, segons declaracions de David Escudé, regidor d’Esports.

Les novetats 2021

L’organització ha treballat especialment en tres eixos bàsics: l’atenció al corredor/a, la posada en escena i les mesures sostenibles. Els i les participants han sigut el pilar principal per a l’organització, que sempre ha intentat vetllar pels seus interessos per tal que visquin, a Barcelona, una experiència màgica que recordaran tota la vida. Els serveis als corredors i corredores, des de la recollida del dorsal a l’ Expo Sports, l’ambient previ al tret de sortida, els nombrosos avituallaments cada 2,5km, a partir del km 5, o les animacions al llarg del recorregut, són factors essencials.

Així mateix, la pròxima edició tindrà una nova posada en escena que pretén traslladar a les persones participants tota l’èpica d’una cursa al nivell de la marató. El punt de sortida i arribada de la prova, a l’Avinguda Mª Cristina, comptarà amb novetats innovadores que, sense cap mena de dubte, posaran, encara més, les emocions dels i les participants a flor de pell, combinant la immediatesa pràctica de les noves tecnologies amb les vivències particulars de cada participant.

Una cursa sostenible

Un dels objectius prioritaris de la Zurich Marató Barcelona és minimitzar l’impacte que la prova pugui deixar sobre el medi ambient. Amb el propòsit principal de convertir la gran festa esportiva en un acte de respecte a la ciutat, a la seva ciutadania i al medi ambient, es duran a terme mesures concretes per fer una prova sostenible. Mesures com les samarretes dels i les participants, fabricades amb polièster 100% reciclat, la desaparició de plàstics als avituallaments, els nombrosos contenidors de reciclatge que estaran distribuïts en punts claus del recorregut, la utilització de cotxes elèctrics de recolzament a la prova o el càlcul i compromís de la petjada de carboni, en són la millor prova.

Mesures COVID

L’organització vetllarà per la seguretat dels corredors i corredores prenent totes les mesures necessàries per a la prevenció de la covid-19. La positiva evolució de la campanya de vacunació i el descens de la incidència del coronavirus en la societat, fan presagiar que la Zurich Marató Barcelona tornarà a convertir-se en una gran cursa de ciutat. En tot cas, la cursa s’adaptarà a les mesures que estableixi la situació sanitària en aquell moment.

Nova imatge, nova marató

A més, la ZMB compta amb nova pàgina web i nova imatge inspirada en les emblemàtiques quadrícules del Pla Cerdà, grans protagonistes del llenguatge gràfic de la cursa, que, ara més que mai, s’ unificaran amb la marató. La Zurich Marató Barcelona presenta una tipografia exclusiva que pretén plasmar el caràcter d’ una cursa que té, en el seu recorregut 100% urbà i que travessa les principals atraccions turístiques de la ciutat, un dels punts forts de la prova. D’aquesta manera s’ha volgut donar prioritat a Barcelona com a principal font d’inspiració.

La Zurich Marató Barcelona 2021 espera amb moltes ganes l’arribada dels corredors i corredores el proper mes de novembre. L’objectiu és clar: tornar a fer viure de nou una experiència màgica als i les participants a través dels 42km del seu recorregut. Un circuit amb caràcter i identitat pròpia fruit del llegat d’una ciutat admirada a tot el món per la seva diversitat, gastronomia i cultura cosmopolita. Una oportunitat per córrer per una de les ciutats més belles del planeta.

I, aquest any, si corres, ja has guanyat!