El CEM Guineueta estrena nova pista poliesportiva

El nou equipament disposa d’una nova pista semicoberta, vestidors adaptats pels esportistes i una grada per a espectadors.

El CEM Guineueta estrena nou equipament amb pista poliesportiva semicoberta, vestidors i grades per espectadors des d’aquesta primavera. El pavelló es posa en marxa després de dos anys d’obres, inclosa l’aturada a causa de la situació sanitària.

La intervenció dona resposta a les demandes de l’Escola Esportiva Guineueta, qui reclamava una reforma de l’equipament a causa del mal estat del paviment i la impossibilitat de fer-lo servir quan plovia o feia humitat. Per tant, amb la reforma de la pista i la nova coberta, aviat podran tornar a practicar esport els equips de patinatge sobre rodes, bàsquet i futbol sala que havien estat traslladats a altres equipaments durant el període d’obres.

La nova pista s’ha dimensionat segons les mides exigides pel Consell Català de l’Esport per un pavelló doble poliesportiu amb una coberta que no arriba al seu tancament total, però que permetrien convertir-la en un pavelló tancat. El tancament perimetral de la pista s’ha realitzat amb lames de fusta reciclada, un material durable i que no necessita manteniment, i que a més protegeix dels raigs directes del sol, de la pluja i de l’aire. Aquesta estructura, que simula un umbracle, vincula  i integra l’equipament amb l’entorn verd del Parc de la Guineueta, tot generant una transició natural entre ambdós espais.

L’antic equipament disposava d’una pista esportiva descoberta, unes grades, vestidors i una caseta de dues plantes que feia les funcions de vestidor i servei de megafonia de la pista. Per aprofitar el gran desnivell del talús que connecta l’espai amb el camp de futbol, el nou projecte ha canviat a la banda contrària les grades per al públic i els vestidors. Aquests es situaran a peu de pista, sota les grades, i estaran adaptats per a persones amb discapacitat. Pel que fa a la pista, cal destacar la millora del paviment, que ha passat d’un de peces irregular a un continuo d’alta planimetria, fet que millora la seguretat en el seu ús.

La il·luminació de la pista i dels annexos s’ha realitzat a través de diferents lluminàries LED, que proporcionen a cadascuna de les estances el tipus de llum requerida pel que fa a intensitat lumínica, reproducció del color o regulació. A més, com que l’edifici té moltes entrades de llum natural, s’aprofitarà al màxim la llum solar.

Els accessos a l’equipament s’han millorat per complir amb la normativa vigent d’accessibilitat i es disposa d’un ascensor per accedir a les grades. També s’ha optimitzat la instal·lació perquè funcioni amb la mínima despesa necessària gràcies als materials escollits, fonamental fusta, i el funcionament de les instal·lacions previstes, amb aportació d’aigua calenta dels col·lectors solars, unit a una construcció ben aïllada dels llocs a climatitzar.

Per últim, un dels aspectes prioritaris de l’actuació era recuperar la continuïtat entre totes les zones verdes existents de l’entorn per integrar l’equipament al Parc de la Guineueta. Per aquest motiu, s’han aprofitat les obres per arranjar els entorns i donar continuïtat a les zones verdes des del Parc de la Guineueta fins a l’espai arbrat i enjardinat entre els blocs que s’estenen del carrer Castor fins al passeig de Valldaura. A més, s’ha habilitat un nou local, integrat dins el mateix volum de l’equipament, destinat al manteniment del parc.

Pista de bàsquet coberta al barri de Canyelles

El CEM Guineueta no és l’únic club que estrena un nou equipament al districte de Nou Barris. Des de fa uns mesos, el CBS Canyelles ja pot jugar els seus partits de bàsquet a un espai tancat, tal com determina la Federació Catalana de Basquetbol.

L’espai situat en el pati interior de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Deià ja s’ha habilitat per poder garantir la pràctica esportiva en cas de pluja o fred. Els treballs han consistit en instal·lar una nova coberta amb tancaments tèxtils fixats mecànicament a l’estructura. També s’ha reparat l’antic paviment de terratzo per un paviment antilliscant i s’ha adequat el pendent de la pista per renovar i ampliar la xarxa de sanejament de les aigües pluvials. Per últim, s’ha dut a terme una nova instal·lació elèctrica i s’hi han col·locat nous elements lumínics, substituint els projectors situats a l’edifici de l’escola per llums LED protegides contra impactes i caigudes.

El projecte també ha inclòs la renovació de l’equipament de la pista de bàsquet, amb noves cistelles homologades que poden adaptar l’alçada d’ús de l’anella de joc  i un nou marcador electrònic fixat a l’estructura de la carpa.