Fes esport amb l’Ultra Clean Marathon i corre per la natura!

El proper 11 de juny se celebra l’Ultra Clean Marathon, una cursa solidària de 60 quilòmetres i sostenible amb el medi ambient.

D’aquí a un mes arriba a la ciutat una nova edició de l’Ultra Clean Marathon, una prova que enguany arriba a la quarta edició i que consta d’un recorregut que creua els camps del Vallès, la serra de Collserola i el riu Besòs fins les platges de Barcelona. La particularitat de la cursa, però, és que tots els corredors i corredores que participin han d’anar recollint els residus que vagin trobant al seu pas, donant així visibilitat a la problemàtica mundial de les deixalles, buscant conscienciar a la societat del canvi necessari que cal fer i promovent la recerca d’una forma de viure més sostenible.

Molt més que una cursa

L’Ultra Clean Marathon és una de les curses més sostenibles del calendari barceloní. De fet, entre d’altres aspectes, en destaca que el recorregut no està marcat amb cap tipus de mitjà de senyalització i tots els i les participants han d’usar GPS, mòbils, rellotges o qualsevol dispositiu intel·ligent. A més, el recorregut evita passar per zones naturals i sensibles per tal de no danyar-ne la superfície, s’utilitzen gots reutilitzables compostables, s’entreguen dorsals de paper reciclable i l’arc d’arribada és de fusta.

Altrament, l’Ultra Clean Marathon també té una vessant solidària ja que recull donatius per destinar-los a causes ambientals de Catalunya. Així doncs, per participar-hi, cada equip ha de realitzar un donatiu mínim de 600€ que anirà destinat íntegrament a la causa ambiental que esculli. L’equip, que pot estar compost d’entre 2 a 12 persones, haurà de distribuir-se per relleus i completar total els 60 quilòmetres de la cursa.

Més informació