La Zurich Marató Barcelona, una prova de doble rècord

Yihuniligne Adane ha batut el rècord de la categoria masculina amb un temps final de 02:05’53” i Meseret G Dekebo ho ha fet en la categoria femenina, acabant la cursa amb una marca de 02:23’11”.

Aquest 8 de maig s’ha celebrat la 43a edició de la Zurich Marató Barcelona, una prova que ha omplert d’esports els carrers de la ciutat comtal. Enguany, més de 10.000 participants han pogut gaudir de la gran festa esportiva de la ciutat, que ha comptat amb la novetat de la 10K BCN, una prova emmarcada dins de la festivitat de la Zurich Marató Barcelona per retre homenatge als refugiats i les refugiades d’Ucraïna. De fet, part de la inscripció d’aquesta prova ha anat destinada a les víctimes del conflicte.

El tret de sortida de la cursa s’ha donat a les 08.00 hores, a càrrec del regidor d’Esports, David Escudé, a l’avinguda de la Reina Maria Cristina i els i les participants han recorregut un total de 42,195 metres en un recorregut màgic, monumental i molt ràpid. Per tercer any consecutiu, el recorregut de la cursa, que presenta molt poc desnivell, ha permès a tots els i les atletes gaudir de diferents punts emblemàtics de la capital catalana com la Plaça Espanya, el Camp Nou, la Sagrada Família, el Fòrum, el Monument a Colón, la Torre de Glòries, l’Arc de Triomf, el Passeig de Gràcia, la Plaça Catalunya o l’Avinguda Paral·lel, entre d’altres.

Pel que fa la part competitiva, l’etíop Yihuniligne Adane, que partia com un dels favorits a alçar-se amb la victòria, s’ha proclamat vencedor aturant el cronòmetre en un temps de 2:05’53”. Referent a la categoria femenina, la també etíop Meseret G Dekebo ha estat l’atleta més ràpida en creuar la línia de meta de la prova, registrant un temps final de 2:23’11”.

Tot en marxa pel 2023

Un cop finalitzada aquesta 43a edició de la cursa, que enguany ha estat la més femenina amb un 25% de participació representada per les dones, els corredors i les corredores ja miren les noves dates de les properes edicions, donades a conèixer aquest 5 de maig a la presentació oficial. Així doncs, el proper 19 de març tothom qui vulgui podrà gaudir de la gran festa esportiva de la ciutat i de l’experiència màgica que és gaudir de la pràctica esportiva per un dels recorreguts més emblemàtics del món.