Premis “Barcelona amb l’esport sostenible” per reduir el consum d’aigua en instal·lacions esportives

..
13/07/2024 - 13:26 h - Esports Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Barcelona Esports (IBE), ha convocat els premis “Barcelona amb l’esport sostenible” per reconèixer projectes que redueixin l’ús de l’aigua en centres esportius. Amb un pressupost total de 4 milions d’euros, els premis estan destinats a fomentar bones pràctiques i mesures innovadores per optimitzar l’ús de l’aigua, especialment en situacions de sequera.

Aquesta iniciativa està oberta tant a centres esportius públics com privats de la ciutat i s’espera que beneficiï 150 instal·lacions. Els premis econòmics s’atorgaran a projectes que implementin solucions com la reutilització d’aigües pluvials, sistemes de tractament d’aigua i altres mecanismes d’estalvi hídrics.

Durant l’acte de presentació, el regidor d’Esports, David Escudé, va subratllar la importància d’aquests premis per liderar en sostenibilitat i garantir la pràctica esportiva a Barcelona, fins i tot en temps de sequera. Els projectes elegibles han d’haver estat implementats des del 2 de març de 2023 i complir amb requisits específics de consum d’aigua.

Amb aquesta iniciativa, Barcelona reafirma el seu compromís amb un sistema esportiu sostenible, que respecti el medi ambient i promogui hàbits saludables entre la població. Així mateix, es continuaran impulsant accions per conscienciar la ciutadania sobre la importància de la sostenibilitat en l’esport.