Torna el Raid Atlètic 2024, una jornada per fomentar l'atletisme entre els i les estudiants

El 9 i 10 d'abril se celebra el Raid Atlètic 2024 al CEM La Mar Bella de Barcelona, de 9.00 a 13.00 hores.

..
09/04/2024 - 10:53 h

El Raid Atlètic, un programa per a la promoció de l’atletisme entre els i les joves, arriba a la seva edició 2024 amb la participació de 3.250 alumnes de 63 centres educatius de Barcelona.

Enguany, l’esdeveniment se celebrarà al CEM La Mar Bella. En concret, avui, 9 d’abril, hi participaran 1.731 adolescents de 1r i 2n d’ESO de 27 instituts, i demà, 10 d’abril, hi participaran 1.519 infants de 4t i 5è de primària de 36 escoles.

L’esdeveniment té com a objectiu fomentar la pràctica de l’atletisme com a activitat esportiva extracurricular entre els i les estudiants. A través d’una jornada dinàmica, es busca motivar als nois i noies a participar en aquest esport.

L’IBE, des del curs 2005-06, ha impulsat el Raid Atlètic com una iniciativa dissenyada per proporcionar una experiència completa i inclusiva entre els i les joves. La jornada inclou sessions d’escalfament, activitats variades dividides en diferents zones temàtiques i una sessió d’estiraments final. Cada zona ofereix una sèrie d’activitats adaptades a les diferents habilitats dels i les participants. 

Durant el Raid Atlètic, els i les estudiants participaran en diverses proves atlètiques, incloent-hi competicions individuals i de grup, exercicis coordinatius i sessions de sensibilització sobre diverses modalitats d’atletisme adaptat. Aquestes activitats estaran supervisades per monitors i monitores especialitzades i membres de l’entitat Lèxia, dedicada a l’atenció d’alumnes amb necessitats educatives especials.