Torna la Zurich Marató Barcelona, més solidària i amb més participació femenina

Hi ha rècord de participació femenina amb un 25% a la marató, amb 2.014 inscrites, i un 45% en la 10K BCN, la nova prova solidària amb Ucraïna, amb 906 inscrites.

Aquest dijous, 5 de maig, s’ha presentat al Museu Olímpic la 43a edició de la Zurich Marató Barcelona, que el diumenge dia 8 omplirà els carrers de la ciutat amb més de 10.000 participants (10.073), dels quals un 25%, és a dir, més de 2.000, seran dones, una xifra rècord. L’altra gran aspecte a destacar és la nova prova 10K, que sortirà 20 minuts després de la marató i vol ser un homenatge per als refugiats i les refugiades d’Ucraïna, de fet, part de la inscripció d’aquesta prova anirà destinada a les víctimes del conflicte.

El tret de sortida serà a les 8.00 hores a l’avinguda de la Reina Maria Cristina i els participants hauran de recórrer els 42,195 metres de la prova en un recorregut màgic, monumental i molt ràpid que, sota el lema #AMagicExperience, passarà per diversos punts emblemàtics de la capital catalana com la Plaça Espanya, el Camp Nou, la Sagrada Família, el Fòrum, el Monument a Colón, la Torre de Glòries, l’Arc de Triomf, el Passeig de Gràcia, la Plaça Catalunya o l’Avinguda Paral·lel, entre d’altres.

Pel que fa la part competitiva, l’atleta kenyà Samuel Kiplimo Kosgei encapçala el llistat d’elit masculí i intentarà revalidar la victòria del 2021, amb rècord de la prova inclòs (2:06:03). La corredora d’Etiòpia, Tadalech Bekele Alemu, qui va obtenir el seu millor temps (2.21:40) en la marató de Londres 2018, és la gran favorita per guanyar la prova femenina.

Com cada any, se celebren activitats paral·leles a la gran prova. Així doncs, es podrà visitar l’Expo Sports durant els dies 6 i 7 de maig a la Fira de Barcelona, reviure els últims 4km de la marató dels Jocs Olímpics del 92 amb la Breakfast Run, també el dia 7, o participar amb els i les infants de la ciutat a la Kids Race que es celebrarà també el mateix dia.

El 30è aniversari de la marató olímpica Barcelona 92

Enguany es commemora el 30è aniversari de la marató olímpica de Barcelona ’92, que va arribar a l’Estadi Olímpic. Per celebrar-ho, just abans del tret de sortida, l’arc per on passen els participants s’il·luminarà amb imatges dels Jocs Olímpics acompanyades de la cançó Barcelona de Montserrat Caballé i Freddie Mercury.

Les dades més destacades de la 43a edició

Aquest 2022, la Marató tindrà un total de 10.073 corredors i corredores, amb un 25% de presència femenina, amb un creixement del 5% més de dones que en l’edició anterior, i un 27% de participació estrangera, a més de fins 86 nacionalitats diferents. Unes dades que  evidencien que la gran festa del running a Barcelona es cada any més diversa,paritària i global.

Altrament, hihaurà diverses iniciatives respectuoses amb el medi ambient. Per exemple, que l’organització de l’esdeveniment utilitzarà motos Yamaha i cotxes Hyundai elèctrics o que es farà un estudi de la petjada de carboni i puresa de l’aire que genera la cursa amb Clean Air Project, així com que també la fruita sobrant dels avituallaments es donarà al Banc d’Aliments.

Tot en marxa pel 2023

D’altra banda, també s’han donat a conèixer les dates de les properes edicions de la Zurich Marató de Barcelona, que se celebrarà el 19 de març de 2023, i de l’eDreams Mitja Marató de Barcelona, que se celebrarà un mes abans, el 19 de febrer.