Una gran oferta d’activitats esportives acompanyaran la Copa Amèrica

Els programes 'Viu la Vela', 'Let’s Move' i l’exhibició de patins de vela més gran de la història són algunes de les més de 200 propostes que conformen la Regata Cultural.

..
16/04/2024 - 13:46 h

La Louis Vuitton 37th America’s Cup arriba a Barcelona acompanyada d’una Regata Cultural, que comença a partir d’ara i s’allargarà fins a finals d’any. La Regata Cultural és el programa amb 200 activitats culturals, artístiques, esportives, gastronòmiques, de ciència i d’oci que es posa en marxa per enfortir el vincle de Barcelona amb el gran esdeveniment esportiu que acollirà la ciutat aquest estiu, i també per facilitar-ne la seva difusió.

El patí de vela serà protagonista a la costa barcelonina

Un dels plats forts de la Regata Cultural serà l’exhibició més gran de patí de vela de la història. Centenars de patinaries catalans compartiran el camp de regates amb els equips de la Louis Vuitton 37th America’s Cup, creant un espectacle únic. S’espera la participació de fins a 300 patins de vela, demostrant la passió per aquest esport.

A més d’aquesta exhibició, s’impulsarà una lliga escolar i juvenil d’embarcacions compartides i una altra de patins catalans juniors, amb l’objectiu de promoure la vela entre les noves generacions i assegurar el futur d’aquest esport a la ciutat.

Festa de cloenda del programa “Viu la Vela”

“Viu la Vela” és un dels principals programes impulsats per l’Institut Barcelona Esports (IBE) que ha permès fer arribar els esports de vela als centres escolars de la ciutat, arribant a prop de 10.000 nens i nenes de 6è de primària.

La segona edició de Viu la Vela culminarà el pròxim 12 de juny amb una gran festa al Port Olímpic i la platja de la Nova Icària. Un dia ple d’activitats i diversió on 2.000 alumnes podran gaudir de tallers de vela i jocs aquàtics, entre d’altres.

“Viu la Vela” neix amb la voluntat de fer arribar la vela a tots els nens i nenes de Barcelona, independentment del seu origen o condició social. El programa s’emmarca dins de l’aposta de l’Ajuntament de Barcelona per promoure l’esport entre els més joves i transmetre valors com ara la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient. 

El Pavelló Blau: Un espai per a l’esport a l’aire lliure

En el marc de la Regata Cultural, l’Ajuntament de Barcelona també impulsa el Pavelló Blau, una iniciativa que té com a objectiu convertir tot el front marítim de la ciutat, des del Port Vell fins al Port Fòrum, en un gran espai de pràctica esportiva a l’aire lliure. Dins d’aquest projecte, s’organitzaran activitats gratuïtes com ara natació en aigües obertes, amb el programa ‘Let’s move’.

La Regata Cultural és un programa obert a tothom, amb activitats per a totes les edats i gustos. Podeu consultar l’oferta completa a barcelona.cat/regatacultural.

Més informació