Comencem curs!

Com us ha anat l’estiu? Esperem que d’allò més bé i que, igual que nosaltres, inicieu el curs amb les energies renovades i les piles carregades!  Engeguem aquest primer trimestre amb diverses activitats que esperem que siguin del vostre interès, com sempre comptem amb la vostra participació als espais formatius ja siguin en format xerrada, debat, taller o cicle.

Aquest mes de setembre comencem amb la primera sessió del grup de debat mensual “Aquí parlem”. En aquesta trobada inicial, tot fent un berenar, us demanem fer una pluja d’idees d’aquells temes que siguin del vostre interès per poder realitzar els grups de debat dels mesos posteriors.

Continuarem el mes amb una proposta de taller en horari de matí, o també de tarda, el taller   ”Els nostres conflictes de cada dia: Negociem!” amb un nou format que consta de dues sessions per aprofundir en les eines i recursos per fer dels nostres conflictes una font d’aprenentatge i adquirir noves estratègies i habilitats comunicatives per al nostre dia a dia amb els adolescents.

Dins del format de tallers “Oxigena’t” us oferim, a càrrec de l’Associació Conexus, cinc sessions adreçades a la gestió emocional en moments de tensió, per tal d’aprendre a regular l’afectivitat i com afrontar d’altres maneres en els moments de tensió o quan ens sentim desbordats.

El cicle temàtic que us presentem aquest primer trimestre està enfocat a les habilitats parentals a l’adolescència, un total de quatre tallers acompanyats/des de la Fundació Arsis, ens aproparà a com acompanyar dins de l’etapa evolutiva de l’adolescència, a com posar normes i límits, a millorar la nostra comunicació familiar i a gestionar tant les nostres pròpies emocions, així com ajudar als fills/es per a què també ho facin.

Com sempre, també us presentem diverses xerrades i tallers, en sessions de dues hores i de diverses temàtiques que ens heu fet arribar que són del vostre interès. A l’octubre tindrem novament a les professionals del Grup Atra per portar a terme una xerrada de videojocs i conductes addictives, per aprofundir sobre el fenomen de les pantalles i analitzar com els adolescents s’hi relacionen. També comptarem amb la presència del CJAS per portar a terme un taller de sexualitat a l’adolescència, per conèixer com apropar-nos i parlar-ne amb els nostres fills/es, gestionar els riscos, emocions, intimitat, límits d’aquesta etapa plena de descobertes.

Al mes de novembre realitzarem el taller “Estils parentals: com influeixen als nostres adolescents”, a càrrec dels professionals del Centre per a famílies amb adolescents, on presentarem i identificarem els diferents estils. També comptarem amb la presència dels professionals del SAH que portaran a terme un taller sobre paternitat conscient adreçada a homes que són pares de fills/es adolescents.

Per acabar el trimestre, ens acompanyaran al desembre les professionals de Tamaia per fer un taller de dues sessions, on abordarem la temàtica del “Gènere i la resolució de conflictes en l’entorn familiar”, analitzarem la perspectiva de gènere, les responsabilitats en funció del rol i com interactuem en les situacions de conflicte i/o violència. Seguirem amb la companyia de la psicòloga i orientadora Laura Rivero, que a través d’un taller “Els nostres fills creixen. Acompanyament a l’educació secundària” crearà un espai dinàmic on reflexionarem i ens aportarà pautes per a fer suport als deures i hàbits d’estudi dels nostres fills/es. Per acabar el trimestre us oferirem de nou el taller “Gestionar la frustració”, a càrrec dels professionals del centre per a Famílies amb Adolescents, per tal de conèixer tècniques per a gestionar aquesta vivència emocional i poder acompanyar als adolescents.

 

Per conèixer amb més detall els continguts i dates de les activitats podeu consultar la nostra web: http://ajuntament.barcelona.cat/familia/ca/activitats-centre-families