Exposició 'Naufragis. Història submergida'

Enrere

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu d'Arqueologia de Catalunya.

Al fons dels oceans, dels mars, dels rius i dels llacs  del nostre país, del nostre planeta, s’hi amaga una  memòria fascinant, una història submergida que  mereix ser coneguda, conservada i transmesa a les  generacions futures.

L’exposició “Naufragis. Història  submergida” vol donar a conèixer la riquesa i  diversitat  del patrimoni arqueològic subaquàtic català,  i, alhora,  la important tasca del seu estudi,  la salvaguarda i protecció   que, des  del 1992,  realitza el Centre  d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC),  i aquest any en l’ocasió del 30è aniversari de la seva creació.  La  mostra pretén, a més, ampliar el coneixement públic  que es té de l’arqueologia subaquàtica  i  retre un  homenatge als homes i les dones que l’han impulsat i  l’impulsen, tant a Catalunya com arreu del món.

Una exposició  per veure... i viure!

L’exposició, a l’abast de tots els públics, s’estructura  en quatre grans àmbits: “exploradors del mar”,  “de vaixells i mariners”, “excavant sota l’aigua” i “un  patrimoni a protegir”. En ells s’exposa  una acurada  selecció de més de dos cents objectes procedents  de les excavacions realitzades pel CASC durant els  últims 30 anys i de diversos museus i col·leccions  d’arreu del país, alguns d’ells mai mostrats al gran  públic. L’escenografia de la mostra, que ocupa  1000 m², evoca un fons marí. Diversos elements  audiovisuals, alguns de gran format, ritmen i reforcen  la vocació immersiva del muntatge. Vine i escolta  les històries que s’amaguen al fons del mar! Aprèn  com treballen els professionals que es dediquen a  l’arqueologia subaquàtica!

Comissariada per: Rut Geli, Xavier Nieto i Gustau Vivar

Aquesta activitat forma part de la Regata Cultural , el programa d’activitats que impulsa l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya per acompanyar la celebració de la Copa Amèrica de Vela a Barcelona.

Museu d'Arqueologia de Catalunya

Adreça:
Passeig de Santa Madrona, 39*41
:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
On
Museu d'Arqueologia de Catalunya
Quan
Des de 16/01/2024 al 24/11/2024

Phone number

Tel.:
934232149

You may also be interested in...