S'inicien noves fases d'actuació en algunes de les obres de grans infraestructures de la ciutat

04/02/2021 - 19:25

Aquest mes de febrer, s'inicien noves fases en les obres dels Túnels de Glòries, el Col·lector de l'avinguda Diagonal, les estacions de metro de la plaça d'Espanya i l'estació de metro de Trinitat Nova.

Per tal de continuar amb els treballs als Túnels de Glòries, a partir del 8 de febrer i fins al 4 d’abril del 2021, començaran les obres per executar la connexió del dipòsit de regulació d’aigües (situat dins del túnel viari) amb el Col·lector de la Gran Via.

L’afectació a la via pública per part d’aquestes obres comportarà l’ocupació dels dos carrils drets de circulació en sentit Llobregat de la Gran Via. D’aquesta manera, es desviarà el trànsit dels tres carrils de circulació sentit Llobregat, s’eliminarà el tram de carril bici entre la Rambla del Poblenou i el carrer de la Llacuna i s’anul·larà la parada número 796 de les línies H12 i N2 d’autobús, traslladant-la al cordó de serveis de la banda muntanya.

Una altra obra important que s’està desenvolupant a Barcelona des del mes de novembre és la construcció d’un col·lector a l’avinguda Diagonal, que té com a objectiu recollir les aigües pluvials i disminuir així el risc d’inundació en cas de pluges torrencials.

El 15 de febrer comença una nova fase de l’actuació, que està previst que acabi el 31 de maig i que consistirà en l’execució dels pilons necessaris per construir el nou col·lector al costat Llobregat de la plaça Mossèn Jacint Verdaguer. L’afectació a la via pública comportarà el desviament del carrer Mallorca un cop passat el lateral del costat Llobregat, des del passeig de Sant Joan i fins al lateral mar de l’avinguda Diagonal.

En el marc de les obres de millora de l’accessibilitat de les estacions de metro de la plaça d’Espanya (L1 i L3) està previst que de l’1 de febrer del 2021 a l’1 d’abril del 2022, es talli l’accés a la L1 del metro des del Centre Comercial Les Arenes, situada al carrer de Tarragona. Aquestes obres, que tenen una duració estimada de tres anys i mig, permetran ampliar els vestíbuls de l’intercanviador de la Plaça d’Espanya i connectar-los amb el carrer i les andanes mitjançant un total de vuit ascensors.

L’1 de febrer del 2021, van començar les obres a l’estació de metro de Trinitat Nova per modernitzar-la i millorar-ne el servei. Els treballs possibilitaran separar l’operació de les línies L4 i L11 de metro i optimitzar els moviments dels trens, de manera que s’incrementaran les freqüències de la línia L4 en hora i punta i es permetrà la conducció automàtica de l’L11 en tot el seu traçat.

L’afectació en superfície es preveu que sigui mínima, ja que només consistirà en l’ocupació del solar, propietat de l’Ajuntament de Barcelona, que hi ha a l’explanada dels carrers Fenals, Aiguablava i Via Favència i que actualment és un pàrquing en superfície. S’ocuparà el solar per poder tenir tots els materials en un sol lloc i accedir més fàcilment als tallers de TMB; la cua de maniobres i l’andana en la què s’han de realitzar les obres.